De terugkeer in de derde klasse valt de hoofdmacht van het Ottolandse VVAC zwaar en het wordt een overlevingstocht om het hoofd boven water te kunnen houden. Maar de Alblasserwaardse club weet zich gesteund door een voetbalminnende sponsor, die de voetbalgekke regio een warm hart toedraagt: Rovanda Handel en Techniek BV.

OTTOLAND – De warme band met de voetbalsport wordt al snel duidelijk als voetbal en Rovanda in één zoekactie worden verbonden op internet: de naam van het bedrijf levert meteen een connectie op met de businessclubleden van zaterdag-tweedeklasser Papendrecht. Maar de meest duidelijke sponsoruiting is terug te vinden op het tricot van de hoofdmacht van VVAC, waar Rovanda op de borst van de spelers prijkt.

Sinds vorig jaar is Rovanda als hoofdsponsor aan de club uit Ottoland verbonden. Het sportieve succes van de samenwerking kreeg dit jaar een mooi extra tintje door de promotie van de hoofdmacht naar de derde klasse, via het nacompetitietraject. Een mooiere afsluiting van het eerste volle jaar van samenwerking tussen club en sponsor was niet mogelijk geweest.

Rovanda, met vestigingen in Papendrecht en Groot-Ammers, is een technische groothandel met een groot assortiment, waaronder veel professioneel gereedschap, elektrischemachines, aggregaten, lasapparatuur, compressoren, bedrijfskleding en nog veel meer. Of zoals het bedrijf zich graag profileert: ‘Rovanda zorgt ervoor dat de werknemer vakkundig en veilig zijn of haar werk kan doen. Wij leveren de juiste benodigdheden. Van gereedschappen, machines en onderdelen tot bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor maatwerk, maar ook voor de vervanging van onderdelen, want service staat bij Rovanda hoog in het vaandel’. Met een webshop zorgt het bedrijf ervoor dat de klant snel kan inspelen op zijn of haar behoefte.

Dat het contact met VVAC tot wederzijds genoegen bevalt, wordt wel duidelijk uit het feit dat Rovanda niet alleen de selectie in het nieuw heeft gestoken maar ook samen met AB Midden Nederland de JO-13 1 in nieuwe tricots en trainingspakken laat optreden.

BOVERHOF
In die tenues slaagt VVAC er tot op heden nog niet in om een vuist te maken: na de promotie van afgelopen seizoen staan de Ottolanders aan de onderkant van de ranglijst in de met derby’s bezaaide derde klasse C. Desalniettemin maakte de club als één van de eerste verenigingen bekend dat het contract met de trainer,

Marten Boverhof, ook in het nieuwe seizoen 2019-2020 gecontinueerd zal worden. Boverhof kende dit seizoen de pech dat hij om gezondheidsredenen tijdelijk een stapje terug moest doen. Langzaam maar zeker pakt de oefenmeester, die aan zijn derde seizoen zal gaan beginnen op ‘De Put’, de draad weer op. Ton Vonk, eerder als interim-trainer aangesteld bij SteDoCo, verving Boverhof de afgelopen weken op het trainingsveld en langs de lijn tijdens de wedstrijden op zaterdag. Vonk zag daarbij dat het zelfvertrouwen van de spelersgroep nogal eens met zure nederlagen op het laatste moment, zoals bij hoogvlieger Groote Lindt, op de proef gesteld werd.