Sliedrecht 12 geeft een goed beeld van hun teamcultuur, de ploeg bestaat uit jonge en gretige voetballers. die uitkomen in kelderklasse. Momenteel maakt het elftal kans om het op te nemen tegen iets minder jonge voetballers in “De wedstrijd van hun leven.”

De mannen van het twaalfde spelen drie seizoenen nu met elkaar. “Waarvan dit eigenlijk pas het eerste echt goede seizoen is, aangezien de voorgaande seizoenen werden onderbroken door de corona maatregelen”, vertellen de heren.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

De grootste lolbroek van het elftal heet Galid. “Hij heeft een linkerbeen waar menig voetballer jaloers op is. Hij wordt op de lokale vereniging ook vaak vergeleken met Romelu Lukaku en Sadio Mané. Buiten het veld zorgt hij voor een enorm goede sfeer en hij probeert iedereen op te vrolijken wanneer het tegenzit”, aldus de heren.

Het dieptepunt van de mannen was alles wat er voor dit seizoen gebeurde. “Door de Coronapandemie konden we niks afmaken en werd het team zelfs bijna opgeheven.” Het hoogtepunt van de mannen zijn ze momenteel aan het beleven. “Het hoogtepunt is dan ook dit seizoen. We staan bovenaan op dit moment en we zijn er zeker van dat we kampioen worden”, vertelt het twaalfde.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Normaliter is het begrip ‘Koning van de derde helft’ al eervol genoeg om op je naam te schrijven, maar in dit geval niet. “Deze jongen is een absolute legende als het aankomt op de derde helft. Als het bestuur ziet dat vv Sliedrecht 12 thuis speelt, dan weten ze exact rond welk tijdstip ze het bier klaar moeten zetten en als het niet klaarstaat, krijgen ze de wind van voren. Ik heb het dan over onze doelman Michael. Hij is er ook niet vies van om een bidon te vullen met bier en die vervolgens in zijn doel te leggen voor tijdens de wedstrijd”, waarvan akte de heren van het twaalfde.

De aankomende wedstrijd van de het twaalfde is daarbij ook de mooiste. “Wij als nummer één spelen thuis tegen de nummer twee om het kampioenschap. Er is veel publiek opgetrommeld gepaard met vuurwerk en fakkels. De spanningen waren in de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander al hoog, maar nu staat er iets meer op het spel.”

De heren kunnen eigenlijk maar één doelstelling hebben en dat is kampioen worden. “We staan op de eerste plek met nog drie wedstrijden te gaan. We zijn al die zaagwedstrijden inmiddels wel zat aangezien ons team pure flair en techniek bevat. Menig verdediger is er op zo’n moment niet vies van om je een trap na te geven.”

Na een stroeve start in het eerste seizoen dat de mannen samen speelde ging het niet allemaal over rozen. “We moesten aan elkaar gewend raken en dat bracht de nodige stress met zich mee. Tot dat we op een mooie zaterdag met 2-0 achter stonden en in de tweede helft terugvochten en zo de wedstrijd met 3-2 wonnen. Iedereen was blij. Zo blij zelfs, dat een gladde kerel genaamd Niels even een vreugdedans deed in de vorm van een moker harde trap tegen de verwarming in de kleedkamer. Goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws, de verwarming is nog heel. Het goede nieuws, voet gebroken. Niels zit sinds dit incident niet meer in dit team” sluiten de mannen af.

Klik op VV Sliedrecht om op de mannen te stemmen.
Klik op VV Sliedrecht voor het laatste artikel van de club.