VV Papendrecht begint meidenvoetbalacademie!

Mede door de aanhoudende successen van het Nederlands Damesteam is er een enorme groei in het meiden- en damesvoetbal. Europees Kampioen, plaatsing voor het WK, beste speelster van de wereld (Lieke Martens) en beste coach (Sarina Wiegman)… Het zijn zomaar wat successen in het meiden- en damesvoetbal. Dit heeft ertoe geleid, dat het aantal vrouwelijke leden in Nederland afgelopen seizoen met ruim 2% is gestegen naar een totaal van 158.000 (bron: KNVB).

Ook bij VV Papendrecht is het aantal vrouwelijke leden gestegen. We hebben inmiddels een groeiende meiden- en damesafdeling met vier meidenteams (MO13, 2x MO17 en MO19) en een damesteam. En dan hebben we nog recreatieve vrouwen alsmede meisjes, die bij de jongens spelen. Daarnaast hebben al enkele meiden via onze vereniging de stap gemaakt naar de Eredivisie. Wij zijn dan ook trots, dat op Liza van der Most (Ajax en het Nederlands voetbalelftal), Nikki IJzerman en Sharona Versluis (beiden Excelsior Barendrecht) onderdeel zijn geweest van onze club.

Mede vanwege de groei en de maatschappelijke rol, die wij als vereniging hebben in het meidenvoetballandschap, heeft VV Papendrecht besloten om met ingang van komend seizoen, 2019-2020, te starten met een prestatieve meidenvoetbalacademie. Deze meidenvoetbalacademie moet een platform worden, waarin talentvolle meiden zich verder kunnen ontwikkelen.

In eerste instantie zal worden gestart binnen de MO19 in de hoop, dat we de jaren erna in elke leeftijdscategorie extra teams kunnen formeren. Tevens is er contact met de KNVB om dit de komende jaren verder uit te rollen. VV Papendrecht heeft de ambitie uitgesproken om voor onze regio hét bolwerk te worden ten aanzien van meidenvoetbal.

Om deze ambitie kracht bij te zetten organiseert voetbalvereniging Papendrecht een meidentalentendag op zondag 17 maart van 10:00 tot 13:00 uur. Op deze talentendag zal onder coördinatie van Hoofd Opleidingen Dennis Zaal en jeugdtrainster Sandra van Tol (83 interlands voor het Nederlands Damesteam) een aantal activiteiten worden uitgezet, waar meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar hun talenten kunnen laten zien. Aanmelden voor deze meidentalentendag is niet alleen voor speelster die nog geen lid zijn van VV Papendrecht, maar zeker ook voor huidige speelsters. Vanaf maart zullen er vervolgens diverse wedstrijden worden georganiseerd om het nieuwe MO19-team te vormen. Tevens zal op een nader te bepalen moment een informatieavond worden georganiseerd. Dan zal aan ouders en speelsters uitleg worden gegeven over de nieuwe plannen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Ben jij een speelster in de leeftijd van 15 – 17 jaar en wil jij je sportieve ambitie nastreven, meld je dan nu aan voor de meidentalentendag. Je kan hiervoor gebruikmaken van deze link.

Total
5
Shares