alblasserdam-veld

Er wordt hard gewerkt aan het kunstgras en allerlei andere werkzaamheden die daardoor gedaan moeten worden bij vv Alblasserdam. Koos van Steenis houdt de buitenwacht op de hoogte en komt met de volgende update. Onderstaand vinden jullie update 3 en 4!

Happy-point
 Update 3
Er moest een nieuwe PVC pijp geplaatst worden, want de oude pijp die er lag zou onder het kunstgrasveld door komen lopen en als er dan problemen mee zouden zijn, dan moeten ze het kunstgras weghalen. Dus eerst de nieuwe pijp op een andere plek geplaatst en zand er over.
Jammer genoeg bleek de volgende dag, toen Huib de velden ging beregenen, dat de pijp op drie plaatsen lek was. Dus dat betekende opengraven en repareren.
Op veld twee werden met veel zorg en precisie de grondkokers voor de doelen door Huib geplaatst.
Een moment van overleg op het terras, Edwin was terug van vakantie en Arjan stond op het punt om op vakantie te gaan. De nodige aandachtspunten werden besproken en Arjan kon met een gerust hart op vakantie gaan.
De zware tegels werden bij de kantinetrap weggehaald, zodat daar zand en nieuwe tegels kunnen komen.
De nieuwe betonplex platen, voor een mooi prijsje geleverd door Hout- en Bouwproducten Van Drimmelen B.V., werd door Maat transport voor de (Container) deur afgeleverd.
Op het hoofdveld werd een laag zand aangebracht en geëgaliseerd en daarna werd de drainage door een speciale machine in het zand verwerkt.
De nieuwe parasols werden op hun plek gezet en de hoezen werden uitgeprobeerd door René.
Arie zorgde dat de stoelen en de scheidsrechter kamer weer schoon werden.
Rinus haalde het reclamebord van Prins voorzichtig van het frame dat op de oude dug outs had gestaan.
Zo deed ieder zijn ding en als dank kregen we van Dennis gebak.
Update 4
Deze week is een week geweest waarvan je dacht, wat is er nu allemaal gedaan? Omdat er in de anderhalve week hiervoor erg veel veranderde en veel zichtwerk werd gedaan, leek er maar weinig veranderd te zijn.
Gelukkig had ik de foto’s om terug te kijken.
Henk en ik zijn begonnen met de voorbereidingen voor het verplaatsen van de dug outs van veld 4 naar veld 2. Dat was met deze weersomstandigheden behoorlijk zweten. Op de foto’s zie je dat wij de taken goed hadden verdeeld, Henk werken en ik de foto’s maken.
De tegels bij de kantine werden weggehaald en tijdens die werkzaamheden had men een stuurfout met de sjofel gemaakt en werd het hekwerk van het trapveldje stuk gereden. Wordt later weer hersteld.

Omdat de leverancier van de Heineken weer wat vocht moest aanvoeren, werden er oude reclameborden in het zand geplaatst. Dit bleek achteraf niet voldoende, want er ging een hele kar met bier op zijn kant in het zand. Jammer genoeg heb ik daar geen foto van.

Het bruggetje werd deze week ook verplaatst en dan begint het er daar in die hoek ook heel anders uit te zien. Het verbreden van de sloot kan nu ook beginnen.
De drainering was in het zand geplaatst en daarna moest het veld gekeurd worden voordat de volgende laag erop kon. Na drie keer keuren, eerst te droog en daarna weer te nat, kregen we groen licht om de tweede laag, Argex, erop te gaan rijden. Als deze laag er op ligt en geëgaliseerd is, wordt het veld weer gekeurd en daarna komt er een laag Lava op.
Volgende week donderdag hoopt men te beginnen met het aanbrengen van de bestrating rondom het veld en dan hopen wij dat de staantribune weer op zijn plaats gezet kan worden, zodat wij daar mee verder kunnen gaan.
Tot slot kregen we aan het einde van de week weer gebak, want Arie werd zaterdag 72 jaar jong.
De aannemer is nu twee weken en twee dagen onderweg en er is al heel wat veranderd op Souburg in die korte tijd.
Bron: vv Alblasserdam
Lees hier andere artikelen over vv Alblasserdam.