vv-alblasserdam-kunstgras

Koos van Steenis praat ons weer bij over de voortgang van de aanleg van het kunstgrasveld op het sportpark van vv Alblasserdam.

Maandagmorgen werd al vroeg begonnen met het uitrollen van het ondertapijt van het kunstgras in de lengterichting van het veld. Daarna werd het echte kunstgras in de andere richting van het veld uitgerold. Een heel mooi gezicht om het veld van kleur te zien veranderen en het gras te zien groeien.

Ook werd begonnen met het terugplaatsen van de de staantribune, waarbij we geholpen werden door de mensen die aan het veld bezig zijn. Nadat de delen op de betonplaten waren gezet, kwam het spannende werk, hoe krijgen we ze aansluitend zodat we de delen aan elkaar kunnen koppelen. Maar dat had Richard al van te voren uitgedacht, dus dat kwam goed. Buurman en buurman,  Piet en Henk gingen aan de slag om de delen aan elkaar te hechten d.m.v. ons oude lasapparaat.
 Later in de week zie je op de groene mat de eerste witte lijnen verschijnen, op veld 3 en 4 werden ook lijnen gezet, maar wel op een heel andere manier en met een andere man achter de belijningswagen.
Je ziet de tegelpaden groeien en voor het terras worden de tegels in rap tempo gelegd tot aan de kassa bij de toegangspoort. Het is een hele klus voor de stratenmakers om alle tegels passend te maken in het gedeelte waar de bocht naar de poort wordt genomen.
Ondertussen worden er gaten in de betonnen platen van het pad rondom het veld geboord en worden de staanders van het leunhek en de ballenvangers de grond in getrild.
De strook aan de achterzijde van het clubgebouw, waar Arie nog niet zo lang geleden met bloed zweet en tranen tegels heeft gelegd, heeft Arie zijn tegels weer opgeraapt en afgevoerd. Dat kostte geestelijk en lichamelijk erg veel moeite. Kijk maar hoe hij na de laatste tegels bij de kruiwagen staat.
Rinus Verkaik heeft bij de kleedkamers gezorgd voor een corona-route, want veiligheid en gezondheid is erg belangrijk! Ook zorgt Rinus ervoor dat de mensen van het nieuwe veld blijven, een rood/wit lint en een brief er op doet wonderen.
Richard last nog wat hoekijzers aan de staantribune voor het bevestigen van een meterkastje en Rinus Vogel zet de laatste betonplex platen in de grondverf. Zo gaan we richting de eindstreep.
Op 1 september werd direct begonnen aan veld 4, waar de camperplaats moet komen, dus de trainingen werden vanaf dat moment op veld 2 en 3 gedaan.
Dinsdag 8 september is, na het inbrengen van speciaal zand, het veld weer gekeurd. Na goedkeuring is men begonnen met het opbrengen van de kunststof korrels.
Koos van Steenis
Klik hier voor meer artikelen over VV Alblasserdam
Klik hier voor meer informatie over VV Alblasserdam