alblasserdam-nieuw-kunstgras-deel-5

Er wordt hard gewerkt aan het kunstgras en allerlei andere werkzaamheden die daardoor gedaan moeten worden bij vv Alblasserdam. Koos van Steenis houdt de buitenwacht op de hoogte en komt met de volgende update!

Happy-point

Na een week met weinig zichtwerk, hebben we deze week heel veel zichtbare veranderingen gezien op het sportpark.
Aan het begin van de week werd de sloot achter de staantribune, aan de kant van het tweede veld breder gemaakt en werd er, van de sloot achter het rechter doel van veld twee, een vijver gemaakt. Dit is nodig omdat bij een kunstgras veld het regenwater niet opgenomen wordt in het veld, maar direct via de drainage in de sloot verdwijnt en dan heb je meer opvang nodig voor het water.
We zijn verder gegaan met het opbouwen van de dug outs op veld 2, want zaterdag is de eerste wedstrijd en moet alles in orde zijn.
Arie heeft de losse verfbladders van het bruggetje geslepen en Rinus is daarna met de “vurfkwast” en een pot met menie aan de slag gegaan.
De betonplaten, voor rondom het veld , werden met grote vrachtwagens aangevoerd en op diverse plaatsen op het sportpark neergelegd. Ook werden de goten, voor de waterafvoer bij de hoofdtribune, geleverd.
Richard en Edwin hebben een meterkast bij de tweede lichtmast opgehangen en aangesloten, zodat we aan die zijde van het veld stroom en eventueel geluid hebben als het nodig is.
Tussendoor werd ik door Dennis er op gewezen dat het bord met de veldindeling, dat bij de kleedkamers hangt, niet meer klopt en aangepast of vernieuwd moet worden.
De paden langs het veld, waar de betonplaten moeten komen, werden geëgaliseerd en later in de week werden de platen gelegd. Als je dan ziet wat er veranderd alleen al door het leggen van die platen, het is een mooi en strak geheel.
Het veld werd verder geëgaliseerd en nat gemaakt en later die week gekeurd, maandag kan de laag Lava er op en als die laag goedgekeurd wordt, dan kan uiteindelijk de grasmat geplaatst worden.
Het onderhoudsteam ging donderdag aan de slag om lijnen te trekken en de doelnetten op te hangen, want volgens de weerman van Henk was dat de beste dag om te doen. Omdat we donderdag door de regen niet verder konden, zijn we op de zonnige vrijdagochtend, de dag dat die zelfde weerman 90 % kans op regen opgaf, weer verder gegaan.
Het is dan weer een mooi gezicht als je die witte lijnen dan na afloop op het echte groene gras ziet staan. De velden liggen er weer mooi bij dankzij het werk van onze mannen van de gemeente; Huib en Jan: bedankt!
Bron: vv Alblasserdam
Lees hier andere artikelen over vv Alblasserdam.
Vindt hier meer informatie over vv Alblasserdam.