Voetbalvereniging Drechtstreek gaat de komende tijd nauw samenwerken met betaald voetbalclub FC Dordrecht. Doel van de samenwerking is om de talentontwikkeling in de regio Dordrecht/Drechtsteden te bevorderen.

PAPENDRECHT – Het was een opmerkelijk intermezzo tijdens de thuiswedstrijd van FC Dordrecht, op vrijdag 12 april met MVV Maastricht als tegenstander. Terwijl het publiek even de gelegenheid kreeg om de indrukken van de eerste helft te verwerken, betraden algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht en secretaris Alexander de Rooy van Drechtstreek het veld voor een ceremoniële handeling. De Zeeuw en De Rooy verschenen voor het voetlicht om de samenwerking tussen betaald voetbalorganisatie en de Papendrechtse amateurclub te bekrachtigen.

De coöperatie tussen FC Dordrecht en Drechtstreek is voor onbepaalde tijd en dient een belangrijk doel: de jeugdopleiding van talentvolle voetballers in en rond Dordrecht verder gestalte geven. ,,We willen gezamenlijk de ontwikkeling van talent in de regio Dordrecht op een hoger plan brengen’’, liet De Zeeuw zich ontvallen. ,,We zijn blij en trots dat we op dat gebied de handen ineen kunnen slaan met Drechtstreek, dat samen met ons wil optrekken om het doel te verwezenlijken.’’

De afgelopen tijd waren al de eerste duidelijke voorbeelden van de samenwerking tussen FC Dordrecht en Drechtstreek te zien. Zo speelde Jong FC Dordrecht al enkele malen competitiewedstrijden op het complex van de Papendrechtse club in de Oostpolder. Ook is het de bedoeling dat Drechtstreek en FC Dordrecht elkaar in oefenwedstrijdverband gaan treffen. Maar wat vooral voorop staat is dat op jeugdgebied nadrukkelijk gezamenlijk opgetrokken wordt. Talenten in de jeugdopleiding van Drechtstreek kunnen de kans krijgen om eenmaal per week deel te nemen aan de voetbalschool van FC Dordrecht. Jeugdteams van de samenwerkende organisaties zullen ook regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar spelen, zodat niet alleen de onderlinge band versterkt wordt maar waardoor het ook mogelijk is om kennis over te dragen en gezamenlijk de kwaliteit te verhogen.