Vincent-Verheul-SteDoCo-In-gesprek-met

Met zijn dertig jaar is Vincent een routinier op de voetbalvelden van SteDoCo. De in Nieuwegein wonende voetballer houdt ervan om samen met zijn vriendin en zoontje tijd door te brengen, te eten met vrienden, reizen en mountainbiken. Op het veld moet er echter gepresteerd worden.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Verheul heeft niet alleen in zijn jeugdige jaren meerdere clubs van zijn spel laten genieten. Ook in de senioren hebben menig verenigingen de linksbuiten minuten gegeven in het eerste elftal. ‘’Op vijfjarige leeftijd begon ik bij VVIJ in IJsselstein. Ik ben op een gegeven moment naar SV Houten gegaan, omdat zij op landelijk niveau speelden. Ik ben als speler van SV Houten toentertijd gescout door FC Den Bosch. Hier heb ik tot het tweede elftal mogen spelen.’’ Na een jeugd carrière, waarin Vincent veel heeft kunnen leren, was het de beurt aan een vijftal verenigingen om voor uit te komen. ‘’In de senioren heb ik bij SV Argon, VV LRC, FC Lienden, WNC en SteDoCo gespeeld. Bij laatstgenoemde ben ik nog steeds actief.’’ Buiten het feit dat Vincent veel ervaring op heeft kunnen doen in vijfentwintig voetbaljaren, heeft hij dus ook verschillende verenigingen mee mogen maken. Op deze manier kom je in contact met meerdere tegenstanders, in aanraking met verscheidene tactieken en leer je wellicht andere culturen kennen.

Op het moment van spreken staat SteDoCo met acht punten uit acht wedstrijden op de vijftiende plaats. Dit terwijl Verheul het liefst zou willen strijden voor promotie. ‘’Graag zouden wij dit seizoen willen promoveren naar de tweede divisie. Wij hebben een leuke en gezellige groep met veel potentie, maar dit komt er nog niet echt uit. Met de huidige stand van zaken moeten wij ons wellicht gaan focussen op het pakken van een periodetitel om via die weg mee te kunnen vechten voor die promotieplek.’’

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

De eerste periode kan zowel praktisch als theoretisch al niet meer binnengesleept worden. Met slechts drie teams die een mindere start kenden, is het ook niet geheel onbelangrijk om hier met een schuin oog naar te kijken. Komend weekend staat de wedstrijd tegen ODIN op het programma, welke momenteel een directe concurrent is in de onderste regionen. Hier kan een belangrijke stap omhoog gezet gaan worden. Het gat met de nummer acht is namelijk máár twee punten.

klik hier voor meer informatie over SteDoCo.
klik hier voor meer artikelen over SteDoCo.