Onverwacht stond Ton Heijstek in augustus van dit jaar, bij Peursum, toch weer op het veld. Het leek gedaan met de trainersloopbaan van de Hardinxvelder. 

Geheel onverwacht stond Ton Heijstek in augustus van dit jaar, bij Peursum, toch weer op het veld. Het leek gedaan met de trainersloopbaan van de Hardinxvelder. De geboren Nieuwendijker voetbalde bij Altena, Groot-Ammers en nog eens Altena. Als trainer was ‘mister Hardinxveld’ actief bij uiteraard Hardinxveld, Almkerk, Sliedrecht, nog eens Hardinxveld en als laatste bij VVAC. Daar had hij in zijn derde seizoen het gevoel dat hij bij de spelers de juiste snaar niet meer kon raken en gooide in maart 2017 de handdoek. Eigenlijk met maar één doel: met de hoop dat zijn opvolger VVAC in de derde klasse kon houden. ,,Ik was er echt helemaal klaar mee. Talloze clubs hebben nog geprobeerd mij aan de gang te krijgen, maar ik koos voor andere dingen naast het voetbal. Zo is fietsen inmiddels mijn passie geworden.” Zijn visie op een terugkeer op het veld veranderde toen hij werd benaderd door Michel Roza. Zijn voormalige aanvoerder bij Hardinxveld, waarmee hij zes jaar samenwerkte, wilde een vervolgstap in het trainersvak maken.

,,Toen hij mij in maart belde en uitlegde dat hij mij als zijn mentor voor de toekomst zag, ben ik gaan twijfelen. Als ik ooit nog eens terug in het voetbalwereldje wilde kunnen komen, was dit een leuke instap en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik help Michel waar mogelijk. Hij pakt het goed op. Ik sta weer twee keer in de week op het veld, op zaterdag ben ik er natuurlijk bij en ik heb het ongelooflijk naar mijn zin.”