Succesvolle editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen!

De afgelopen drie dagen was het weer tijd voor een nieuwe editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Het jaarlijkse evenement vindt plaats bij de voetbalclub in Papendrecht en wordt gesponsord door Westfalia Fruit. Door de ogen van Bart van der Zande wordt deze editie beschreven.

Het is wel een beetje vroeg, als mijn moeder me wakker maakt, maar ik ben wel gelijk wakker. Op deze ochtend, maandag 20 augustus, beginnen tenslotte de Voetbaldagen. Ik doe voor de 7e keer mee. Het is al een echte traditie in de laatste week van mijn vakantie.

Natuurlijk ben ik te vroeg op de club, maar er zijn al zat vrijwilligers en trainers in de weer. Op de velden wordt van alles uitgezet. In de kantine zie ik een hoop vrienden en teamgenoten. Altijd gezellig om elkaar weer te zien na de vakantie. Het wordt steeds drukker en drukker. Om 9:30 uur maakt Dennis Zaal samen met Mark Schreurs de teamindeling bekend. Ik behoor bij Arsenal. We krijgen Joop Warner als trainer. Hij heeft nog bij Feyenoord gespeeld en is hoofdtrainer geweest van VV Papendrecht, supercool. Ik zie trouwens heel wat spelers van het eerste, die training geven. De meiden van de MO17 geven de mini’s training, hoe leuk is dat. Het tenue is dit jaar lichtblauw met donkerblauw. Het shirt heeft korte mouwen. Dat is wel erg lekker met dit warme weer. Ik vind het heel mooi.

We beginnen met een aantal positiespellen, onder andere 2v2 met kaatsers en lijnvoetbal met 1 vrije man. Aan het einde van de ochtend zijn er nog een aantal spellen, zoals smartgoal en hooghouden.

Om 12:45 uur krijgen we lunch: soep met brood. Je kunt kiezen uit kippensoep en tomatensoep. De kippensoep was heerlijk!

Om 13:30 uur gaan de mini’s naar huis en gaan wij goalmaster spelen. We worden verdeeld in teams van 4 tot 6 spelers en gaan diverse partijvormen tegen elkaar spelen. We winnen wat en verliezen er een paar, maar het is vooral ontzettend gezellig. Het is best warm, maar gelukkig zijn er vrijwilligers, die ons van drinken voorzien.

Net na 16:00 uur is de eerste dag afgelopen en ben ik toch wel moe. Snel naar huis, lekker douchen en dan met de beentjes omhoog op de bank. Morgen moet ik weer fit zijn.

Met een zere voet (door mijn nieuwe voetbalschoenen) meld ik me op dinsdag 21 augustus om 10:00 uur in de kleedkamer. Iedereen heeft er weer zin in. In de ochtend gaan we weer trainen. Wij hebben opnieuw Joop Warner, maar ik zie ook een heleboel nieuwe trainers, vooral jongens uit het eerste elftal. De trainingen zijn gericht op aanvallen en verdedigen, lange ballen, schieten en partijen. Voor de lunch hebben we nog een voetbalquiz met makkelijke en moeilijke vragen. Wij hadden 8 van de 10 vragen goed.

Na de lunch, brood met knakworst, is het tijd voor het middagprogramma; 4×4 met individuele winnaar. In 6 wedstrijden van 12,5 minuut speel je steeds met andere teamgenoten een wedstrijd. De punten die je dan als team behaalt, krijgt iedereen voor zich en aan het einde worden dan alle punten bij elkaar opgeteld. Ik denk niet, dat ik gewonnen heb, want ik had er 3 gewonnen maar ook 3 verloren. Het was wel erg leuk om steeds met andere kinderen te spelen. Tussendoor krijgen we genoeg te drinken, want het is nog steeds flink warm.

Om 16:10 uur is het gedaan met het voetballen. Nog even met elkaar opruimen en dan weer lekker naar huis om uit te rusten voor morgen. Het is dan alweer de laatste dag met ’s middags het landenspel.

Op woensdag 22 augustus begin ik de spieren wel te voelen, maar dat mag ook wel. Het is tenslotte al dag 3. Zoals elke ochtend beginnen we met trainen. Na een paar partijvormen gaan we strafschoppen nemen. Mis je of keert de keeper de inzet, dan moet je 15 keer opdrukken. Gelukkig maak ik mijn penalty.

Na een korte pauze gaan we de grote groepsfoto maken. Altijd een heel gedoe om iedereen er netjes op te krijgen, maar volgens mij is het wel weer gelukt. De lunch is een feestje. Iedereen mag kiezen of je een broodje kroket of frikandel wilt, erg lekker.

In de middag is het landenspel. Ik word ingedeeld bij Spanje, maar net als op het echte WK liggen we er de eerste ronden al uit en weten geen wedstrijd te winnen. Erg jammer, maar ja, niets aan te doen. Bij de ouderen is Duitsland de uiteindelijke winnaar. Bij de jongeren moet er een beslissingswedstrijd aan te pas komen. Leuk om te zien, hoe die kinderen aangemoedigd werden. Engeland wint uiteindelijk, maar ik denk dat de anderen zichzelf ook wel winnaar voelden.

Voor de prijsuitreiking begint, krijgen we nog een lekker ijsje. Dat gaat er goed in. Tot slot is er nog een praatje van de voorzitter, gevolgd door de prijsuitreiking en dan zit het erop voor dit jaar. Ik heb het weer heel leuk gevonden. We hadden heerlijk weer, er waren allemaal leuke trainers en we werden door alle vrijwilligers in de watten gelegd met al het eten en drinken. Ik heb nu alweer zin in volgend jaar.

VV Papendrecht bedankt alle vrijwilligers voor wederom een succesvolle en vlekkeloos verlopen editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, Westfalia Fruit voor de sponsoring, hoofdfotograaf Yvonne van der Zande en tot slot uiteraard Bart van der Zande voor de verslaggeving. Tot augustus 2019!