SteDoCo heeft haar plafond nog niet bereikt, hoewel de derde divisie een mooi podium is. Technisch directeur Wim den Braven blikt vooruit waar hij met het eerste elftal naartoe wil.

,,Wij zijn veel dank verschuldigd aan Frans Adelaar”, stelt Den Braven. ,,Hij heeft SteDoCo in juni van dit jaar met al zijn ervaring terug in de derde divisie gebracht. In de nacompetitie wist hij de ploeg twee keer vanuit verloren positie naar een overwinning te coachen. Frans heeft tijdig aangeven te willen stoppen bij ons en wij zijn nu erg blij met Gijs Zwaan als trainer-coach. Met hem hebben wij de eerste evaluatie al gehad. Na de jaarwisseling gaan wij nadenken over de toekomst.” SteDoCo wil graag elk jaar een stapje maken. ,,Daarom hebben wij met het aantrekken van een aantal nieuwe spelers, goed doorgeselecteerd. Met het verlengen van de contracten van sterkhouders als Bryan Jongeneel en Jesse Wielinga tot 2021 geeft de technische commissie meteen een signaal af dat het vertrouwen heeft in de toekomst. Dit zijn jongens die altijd fi t zijn en altijd een voldoende halen. Daarmee nemen wij nauwelijks een risico. De huidige stand op de ranglijst bewijst voorlopig ons gelijk”, merkt Den Braven op. SteDoCo lijkt trendsetter want ook een club als regerend tweede-divisiekampioen Katwijk is overge gaan tot het langdurig verlengen van contracten.

Mentaliteit
SteDoCo heeft een goede start en deed dat met een selectie die nogal wat blessuregevallen kende. Bovendien stopte spits Morris van den Brink al vroeg in het seizoen. Nu lijkt alles zich ten goede te keren en kan het duo Gijs
Zwaan/Cor Lems uit een steeds ruimere selectie kiezen, hoewel de rentree van Wilmar van Bruggen, Rensy Barradas, Ricardo Samoender en Chafi k Boushaba nog wel even op zich laat wachten. SteDoCo is voor aanvullingen van de selectie bewust de rivier overgegaan en is in het zuiden en zelfs in België gaan kijken. ,,Niets ten nadele van andere spelers, maar de mentaliteit van de spelers uit Brabant sluit toch beter aan bij een dorpsvereniging als SteDoCo. Met deze groep werken wij met zijn allen in een prima sfeer. Maar ik weet inmiddels heel goed dat op ons niveau alles afhangt van de resultaten.”

Businessclub
Wim den Braven is tien jaar voorzitter van de bijna 170 leden tellende Businessclub Temporalis. ,,En het plafond is nog niet bereikt. Wij schrijven nog altijd met regelmaat nieuwe businessclubleden in. Doel is vooral het zakelijke met het aangename te combineren. Als het kan spelen wij elkaar zakelijk de bal toe. Daarvoor organiseren wij naast het voetbal diverse evenementen en voelen wij ons ook maatschappelijk verantwoordelijk. Om het jaar organiseren wij een galadiner waarvan een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel gaat.” Vanuit Temporalis gaat er geld naar de club, waar het bestuur een bestemming voor zoekt. Een deel gaat uiteraard naar de Stichting Voetbalpromotie, die de spelerssalarissen uitbetaalt. ,,Wij zijn een betrekkelijk kleine voetbalclub met 600 leden maar kiezen voor prestatievoetbal voor zowel de mannen als de vrouwen en ondersteunen ook het recreatievoetbal binnen de club.” Den Braven is eveneens trots op de ontwikkelingen op het sportpark, waar de kantine, de kleedkamers en de toiletgroep een facelift hebben gekregen. ,,Het valt mij op dat rond de wedstrijden van SteDoCo steeds meer belangstellenden de weg naar de Groeneweg weten te vinden. Wij willen onze gasten een goed verzorgde accommodatie bieden.”