Door een gelukkig doelpunt van topscorer Olivier Pilon in de laatste minuut moest SteDoCo toch nog het hoofd buigen voor DVS ’33 Ermelo. Het verlies betekent de tweede nederlaag op rij, waardoor de ploeg nu de 7e plaats in de Derde Divisie bezet.

Hoewel het nooit een saaie wedstrijd was, zat er in de eerste helft minder passie dan in de tweede. Beide clubs kregen hun mogelijkheden. In tegenstelling tot de twee eerder edities in Ermelo groef SteDoCo zich niet in, stond weliswaar goed georganiseerd en compact bij balbezit van de thuisclub, maar kwam er met verzorgd voetbal ook uit. De eerste kans was na tien minuten voor DVS ’33, maar Mark Smith was eerder bij de bal dan Maurice de Ruiter. Het ging in de eerste helft gelijk op met kansen over en weer, waarbij de grootste voor DVS ’33 was na 20 minuten. Pilon was op links Pereira te snel af was en net voorlangs schoot. De grootste kans voor SteDoCo kwam in de 41eminuut van de linkervoet van Bryan Jongeneel, die zijn inzet van dichtbij, na een vrije trap van Benjamin van Wanrooij door doelman Thodorie Velanas gekeerd zag worden.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren voor DVS ’33, dat duidelijk sterker uit de kleedkamer kwam. In de 50e minuut ging Coen Vloedgraven een dubbel een-tweetje aan met Berry Powel en kwam daardoor oog in oog te staan met doelman Mark Smith. Het schot was hard genoeg, maar onvoldoende in de hoek. Na een klein uur voetbal zette Benjamin Roemeon een rush in na balverlies bij de tegenstander, kapte twee man uit en schoot vervolgens net over. Aan de andere kant draaide invaller Guytano dos Santos de bal van afstand net langs de rechter kruising. Er vielen kansen te noteren aan beide zijden, maar er viel geen doelpunt, onder andere door weer een uitstekende redding van Mark Smith, deze keer op een inzet van Powell in de 78e minuut. Het leek af te steven op een 0-0, maar toen brak de laatste minuut aan.

Eerst dwong Benjamin Roemeon de doelman Smith tot een knappe redding; hij ranselde het leer uit de hoek ten koste van een corner. De hoekschop werd snel genomen door Roald de Vries op Olivier Pilon. Hij schoot de bal via de rug van de verdediger van Bezooijen en de bal verdween met een boog in de verre hoek, 1-0. De gelukkigste won dus aflopen weekend.

Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo thuis tegen ONS Sneek. DVS’33 neemt het in een uitwedstrijd op tegen Harkemase Boys.