Jesse Wielinga is een constante factor bij SteDoCo. Hij schikt zich in elke rol die vertrekkend trainer Frans Adelaar hem toebedeelt. Wielinga kijkt uit naar de slotfase in de hoofdklasse, waar SteDoCo nog kans heeft om via de nacompetitie te promoveren.

HOORNAAR – Adelaar kan met de multifunctionele linkspoot alle kanten uit. ,,Het is voor mij wel steeds weer een verrassing waar ik speel’’, geeft Jesse Wielinga aan. ,,Ik kan op de gehele linkerkant uit de voeten. Liever speel ik niet op de backpositie, maar als het noodzakelijk is ga ik dat in het teambelang natuurlijk moeiteloos doen.”

Wielinga is een zekerheidje voor Adelaar en zal dat straks voor zijn opvolger waarschijnlijk ook zijn. Door een studieverplichting miste hij slechts één wedstrijd. ,,Ik ben hier bij SteDoCo echt op mijn plek. Ik was er met de club vrij snel uit om er weer een seizoen aan te plakken. Het is heerlijk dichtbij. Vanuit Leerdam rij ik zo door de polder naar Hoornaar.”

De in Leerdam opgegroeide Jesse Wielinga kwam twee seizoenen uit voor LRC toen het Waalwijkse RKC hem ophaalde. Op 22 augustus 2014 maakte hij zijn debuut in RKC 1. ,,In blessuretijd. Ik kwam erin voor Sander Duits. Ik heb vier minuten jacht op de bal gemaakt. Ik wilde hem toch minimaal één keer aanraken.” Wielinga speelde uiteindelijk dertien wedstrijden in de hoofdmacht.” In 2014 zou hij bij FC Lienden aansluiten, maar brak in aanloop naar dat seizoen zijn middenvoetsbeentje. Het werd na een operatie een verloren seizoen. Hij kon bij FC Lieden blijven, maar koos voor het aanbod van SteDoCo. ,,Ik ben nu bijna drie seizoenen hier en heb geen enkele spijt van mijn overstap. FC Lienden was destijds niet echt blij.”

Nieuwkomer
Wielinga gaat na het zomerreces deel uitmaken van een spelersgroep, die flink zal veranderen. Inmiddels zijn er tien nieuwkomers gepresenteerd. Bredanaar Benjamin van Wanrooij behoort tot die tien nieuwkomers die zich in Hoornaar zullen medlen. De ervaren aanvallende middenvelder kan de rol van Jordey van Dam, met wie hij vier jaar bij NAC samenspeelde, overnemen. Van Wanrooij begon met voetballen bij SAB, maar maakte op 8-jarige leeftijd al de overstap naar NAC. De jeugdopleiding verliep rimpeloos en dat leidde op zijn negentiende tot zijn debuut in het eerste elftal. Trainer Robert Maaskant liet hem uit bij SC Heerenveen voor het eerst invallen. In dat jaar zat Wesley Pollemans, gedurende dit seizoen ook neergestreken bij SteDoCo, eveneens bij de NAC-selectie. ,,Wij speelden regelmatig samen in het tweede elftal.” Na vier seizoenen UNA kwam Van Wanrooij bij Zwarte Leeuw in België terecht. Nu wordt het na bemiddeling van Pollemans dus SteDoCo. ,,De ambities van de club spreken mij aan. Men wil naar de derde divisie terugkeren. Daarin is ook een rol voor mij weggelegd. Uit het contract voor twee jaar spreekt vertrouwen.” Nog ruim twee maanden en dan gaat wat Benjamin van Wanrooij betreft de focus richting SteDoCo. ,,Ik hoop dat zij dit seizoen al promomveren anders gaan wij er volgend seizoen voor.” Kort na zijn transfer werd bekend dat ook zijn ploeggenoot bij Zwarte Leeuw, Jesse van Bezooijen – hij is een rechtsbenige centrale verdediger –, komend seizoen de overstap naar SteDoCo maakt.