De dames van Peursum hebben het geflikt. Het kampioenschap werd in Ophemert behaald.

De dames vertrokken zaterdag rond 12:30 met de bus richting Ophemert. Om 14:00 trapte de dames af. In een openingsfase nam Peursum al snel het initiatief en in de 7e minuut volgde de 1e goal. Een heerlijk voorzet van Anouk kwam terecht bij Heleen. Heleen kopte de bal richting de verre hoek waar hij heerlijk in de bovenhoek binnen plofte 0-1. Binnen het kwartier de 0-2. Heleen stuurt een x aantal dames van Ophemert het bos in en legt de bal terug op Gelinda die hem letterlijk binnen frommelt. Zonder problemen haalt Peursum de rust 0-2.

Na rust blijft Peursum heer en meester. Gelinda maakte na 57 minuten aan alle onzekerheid een einde. Na een steekpass gaat ze samen met de keepster na de bal Gelinda is eerder maar staat vast tussen wat verdedigers de keepster rent terug naar haar doel maar ziet Gelinda de bal van een meter of 30 over haar heen schieten 0-3. Corinda ingevallen in de 70e minuut wordt een minuut later gelanceerd en troeft iedereen af. Ze gaat richting de keepster en schuift de bal binnen 0-4.

Bij deze stand een mooie wissel. PEURSUM maakt een erehaag voor Jessica Hagenaar die met voetbal zwangerschapsverlof gaat. Hagenaar is namelijk al bijna 16 weken zwanger en stond al die weken gewoon haar mannetje.

Ook Tessa Disco komt in het veld. Ook zij staat er koud in en scoort snel. Na een heerlijke aanval wordt de bal op Tessa gespeeld die de bal op randje 16 in de stuit op haar slof neemt. Ze volleerd de bal in de rechter onderhoek 0-5. Daarna wordt er ook een grensrechter wissel gedaan. Arie de Bruin jaren grensrechter geweest van de vrouwen 1 nam officieel afscheid en vlagde de laatste 10 minuten. 1 minuut voor tijd werden ook alle geblesseerde speelsters in het veld gebracht met in het bijzonder Aandacht voor Roxenne die na 7 maanden revalidatie in het veld kwam.

Na 90 minuten barstte het feest los. Onder Leiding van Cees van Vianen mochten oud leidster Sija Kersbergen en Arie de Bruin de medailles, kampioenshirts en schaal uitreiken.

Bij terug komst op Giessenburg werden de dames onthaalt met Vuurwerk en muziek mede mogelijk gemaakt door onder andere Rick, Ruben en Marcel en Cees.

Er volgde een rondrit in een trailer door Giessenburg waarna er nog lang werd doorgefeest. In de kantine nog een kleine verrassing voor de dames van Peursum. Roxenne Brood had een kaart bij zich die kwam van PSV Eindhoven waarin het de selectie feliciteerde met het behaalde kampioenschap wat volgde was dat iedereen een mooie PSV shirt kreeg als cadeau. Bedankt PSV EINDHOVEN voor de shirts

Peursum dames 1 en technische staf wil alle supporters bedanken die aanwezig waren in Ophemert. Ruim 160 man hadden de moeite genomen om ons te steunen. SnelleVliet bedankt voor het verzorgen van de Busreis.

We willen de jeugdteams bedanken met in het bijzonder de MO13 die druk in de weer waren geweest met spandoeken. Uiteraard VV Peursum bedankt voor alle mogelijkheden en alle overige sponsoren die meegewerkt hebben aan deze fantastische dag ( jullie worden later nogmaals bedankt in een los bericht ). Uiteraard mag onze Hoofdsponsor STOUT niet ontbreken. Zij zorgde ervoor dat de dames er met nieuwe spullen weer piekfijn voor de dag konden komen.

En Cees van Vianen bedankt voor je inzet zonder jou was dit feest nooit zo groot geworden.

Namens de familie van der Aa heeft de selectie ook nog een BBQ aangeboden gekregen wat zeer goed is ontvangen door de dames en staf. Bedankt daarvoor en we gaan snel een datum plannen.

Iedereen bedankt voor alles. Voor de dames volgen nu nog 2 thuiswedstrijden waar het uiteraard gewoon probeert haar sportieve plicht te doen.

Volgende week spelen de kampioenen thuis tegen de dames van Well.

Tot volgende week.

Total
10
Shares