Roy Rijntjes (26) is begonnen aan zijn derde seizoen bij voetbalvereniging Papendrecht, de club waar hij in de jeugd begon met keepen. Na periodes bij FC Dordrecht, Feyenoord (halfjaar stage), Excelsior en RVVH keerde hij in 2018 terug op Sportpark Slobbengors, waar zijn vader Robert al de keeperstrainer was.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

PAPENDRECHT – Rijntjes werd in zijn eerste seizoen bij Papendrecht tweede in de tweede klasse, waarna het team van trainer Johan Sturrus via de nacompetitie promoveerde. In de eerste klasse kende Rijntjes vorig seizoen veel goede wedstrijden, waarin hij vaak genoeg te doen kreeg. Samen met het kopsterke centrale duo Nick Kamerling en Edinho Goodett wist Rijntjes meer dan genoeg punten binnen te slepen, zodat er geen degradatiezorgen waren voor de debutant in de eerste klasse op zaterdag. ,,Dit  seizoen zal het een stuk zwaarder gaan worden, is mijn verwachting. We zijn ingedeeld in de ‘Rotterdamse’ eerste klasse B, met clubs als RVVH, Heinenoord, SHO en XerxesDZB die gewoon over een veel grote budget beschikken om een sterke en brede selectie neer te zetten. In de ‘Utrechtste’ eerste klasse C, waar Sliedrecht is ingedeeld, had ik ons een betere kans gegeven om in het linkerrijtje mee te doen. Maar we hebben vorig seizoen ook knappe resultaten geboekt tegen de bovenste teams, dus we hoeven voor niemand bang te zijn als we onze mouwen opstropen en harder werken dan de tegenstander”, zegt Rijntjes.

Papendrecht zag afgelopen zomer met Edinho Goodett, Thomas Muilwijk (beiden gestopt), Sven van der Net (Sliedrecht), Koen Lighaam, Roger Dupuis (beiden Drechtstreek) en Jerrel van der Zeeuw (VVGZ) een aantal belangrijke krachten wegvallen. De razendsnelle rechtsbuiten Jay Luciano is nog tien wedstrijden geschorst, dus die zal ook pas in 2021 weer beschikbaar zijn. ,,De keeperssituatie is ook geen luxe nu, want Timo Kurpershoek is vertrokken naar Dubbeldam zaterdag. Hij heeft groot gelijk, want hij is veel te goed om op de bank te zitten. Ik heb nu een paar jonge en talentvolle gasten achter mij, maar ik hoop wel dat ik het hele seizoen vrij kan blijven van blessures of schorsingen.”

Er vertrokken dus een aantal basiskrachten, maar met Terry van der Waal (Nieuw-Lekkerland), Rick Resoort, Cerezo Drenthe (beiden RVVH), Sjors de Vogel (Deltasport), Thomas Keuter (EBOH) en Jilroy Ruiz (Drechtstreek) zijn er ook weer goede nieuwkomers in de selectie van Papendrecht. ,,Ik denk zelfs dat we er in de breedte op vooruit zijn gegaan, want er zijn ook een paar goede spelers vanuit het tweede en A1 aangesloten. Maar het is duidelijk dat we weer keihard zullen moeten werken en soms creatief zullen moeten zijn om punten te gaan pakken.”

Rijntjes verhuisde in augustus naar Woerden. ,,Nee, niet bepaald om de hoek. Mijn vriendin komt uit Amsterdam en woonde de afgelopen jaren in Woerden, dus ik was daar al vaak. Ik werk in Capelle, dus op dinsdag en donderdag gooi ik mijn voetbaltas ’s ochtends al in de auto en rijd ik na mijn werk meteen door naar Papendrecht, waar ik voor de training dan even eet bij mijn ouders. En daarna mag mijn vader  me weer afbeulen op het trainingsveld, haha. Nee hoor, die samenwerking bevalt van beide kanten goed. Hij is kritisch op mij, maar ik kan wel wat hebben. Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden, dus ik heb een goede aan hem. Ik heb ook nog wel ambities om het nog een keer hogerop te proberen, want toen ik bij RVVH meeliep in de topklasse en hoofdklasse was ik nog een tiener. Dat is altijd lastig voor een keeper, dus helemaal op dat niveau. Maar eerst nog een mooi jaar bij Papendrecht, dan zien we daarna wel weer verder.”