Vandaag staan we onder de lat met de keeper van VV Wieldrecht, Marvin Otte. Marvin begon op zijn vijfde bij VV Drechtstreek. Op zijn 14e is Marvin voor twee jaar naar FC Dordrecht gegaan. Toen hij 16 was kwam hij terug waar hij gelijk in de A1 mocht beginnen. In ditzelfde jaar maakte Otte zijn debuut in het eerste elftal. Vanaf zijn 21e speelde hij vier jaar als vaste keeper van het eerste elftal. Na het kampioenschap koos Marvin voor een stap naar VV De Alblas. Na één jaar koos hij ervoor om weer terug te keren, helaas heeft hij dit jaar door blessures niet veel gespeeld. Dit seizoen begon Marvin aan zijn eerste seizoen bij VV Wieldrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

We beginnen met een kleine terugblik op het begin van afgelopen seizoen. Dit seizoen is natuurlijk al snel stil gelegd en het is dus moeilijk om al veel hierover te kunnen vertellen. “Het is lastig te zeggen. Ik heb dit seizoen vier wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, maar wel alle vier gewonnen. Omdat ik fit moet worden en wedstrijd ritme op moet doen, kan ik nog niet spreken van een lekkere start. Ik hoop snel dat het ‘normale’ ritme er weer in komt bij het amateurvoetbal en dat ik snel op niveau mag komen. Daar heb ik alle vertrouwen in met de staf van VV Wieldrecht onder leiding van Albert Pruymboom, Buddy vogel en uiteraard de keeperstrainer Erik van Drooge. Ook ben ik zeer positief over de zeer professionele medische staf van Wieldrecht onder leiding van Leo Knoppers, Jitske Fluit en fysio Vincent van de Koppel.”

De volgende vraag is voor veel keepers altijd lastig, maar Marvin heeft er geen moeite mee en weet waar zijn kwaliteiten liggen onder de lat. “Ik moet het met keepen vooral hebben van mijn grote mond voor de coaching. Duels in de lucht of op de grond schroom ik ook niet.” De winnaarsmentaliteit is voor Otte ook iets belangrijks in zijn spel. “Ik houd vooral niet van verliezen, dus waar ik denk mee te kunnen dragen aan een overwinning, haal ik alles uit de kast!”

Een vraag die iedere keeper ooit wel heeft gehad is de vraag ‘waarom ben je eigenlijk ooit gaan keepen?’. Marvin heeft hier een bijzondere reden voor. “Ik begon als voetballer in de jeugd bij Drechtstreek, maar door een gaatje in mijn hart had ik last bij het rennen.” Dit zou veel mensen al de reden geven om helemaal te stoppen, toch koos Marvin ervoor om zijn grens op te zoeken. “In de jeugd rouleerde we altijd van keeper. Op ten duur bleef ik staan, want ik wilde toch alles spelen en als keeper kon dat. Later bleek ik er nog talent in te hebben ook en wou ik ook niets anders meer.”

Aangekomen bij de terugkerende stelling bij dit item: ‘keepers zijn gek’. Wij vroegen Marvin wat hij hier van vond. “Iedereen zegt het, dus er zal een kern van waarheid in zitten, haha! Je moet natuurlijk ook gek zijn om in een plas te duiken en je kop tussen en paar noppen te gooien om een bal te pakken. Ik denk dat wij als keepers zullen zeggen dat bij het vak hoort en dat het allemaal wel meevalt.” Toch wil Marvin even aangeven dat hij zeker niet de gekste van het team is. “Ik vind mijzelf trouwens ook wel één van de normaalste van onze selectie, haha! De grootste gek is denk ik wel onze leider Rikkert, de rare vogel haha!”

Vaak zijn keepers ook de spelers met de meeste ‘gekke’ rituelen voor een wedstrijd. Wij vroegen Marvin of hij nog rituelen heeft om optimaal te presteren tijdens een wedstrijd. “Ik heb weinig rituelen maar één ding doe ik altijd wel. Ik kus de tattoo van mijn oma altijd voor de aftrap.” Ook grapte Otte nog dat hij erachter kwam dat hij voetbal- en handschoenen aan doet vóór de wedstrijd in plaats van tijdens. Dit bleek makkelijker te gaan.

Marvin hoopt de komende jaren nog van waarde te zijn voor VV Wieldrecht en een kampioenscha mee te maken. “Een kampioenschap zou ik zeker nog eens mee willen maken. Niks is zo mooi om met een eerste elftal prijzen te winnen. Heel de club viert het succes mee, dat zijn toch de mooiste dingen.”

Tenslotte vroegen we Marvin wat hij momenteel doet om fit te blijven, zodat hij er staat wanneer er weer gevoetbald mag worden. “Ik moet zeggen dat ik er niet zoveel aan gedaan heb. Nu ik sinds kort ander werk doe, bij Vego in Papendrecht, voel ik me fitter en beter. Ik loop nu ook twee avonden per week hard, als het weer het toelaat.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Wieldrecht
Klik hier voor meer informatie over VV Wieldrecht