Niet als prooi maar als jager gaat Nieuw-Lekkerland speeldag 6 van de nog prille competitie in. Zaterdag wacht in het Utrechtse Langbroek koploper SVL.

SVL loste afgelopen weekend onze groen-witten af als koploper in 1C. Dat gebeurde na een 2-3 winst bij het Gorcumse GJS. Onze mannen gingen op eigen veld met 1-2 onderuit tegen VVGZ. De ploeg van Maarten van Gastelen speelde misschien wel de minste wedstrijd van de huidige jaargang.

Jammer, maar de nederlaag tegen de ‘Vogels’ neemt niet weg dat Lekkerland met 10 punten uit 5 duels een puike competitiestart beleeft. We vinden ons terug in de brede kopgroep die nu dus wordt aangevoerd door SVL, dat zich vorig jaar nog op het nippertje handhaafde in de eerste klasse. De komende opponent heeft 2 punten meer, dus bij winst hupt Lekkerland weer over SVL heen.

Van Gastelen hoopt zaterdag weer te kunnen beschikken over Jeroen Wolf en Issa Gitenge, de twee aanvallers in vorm die tegen VVGZ met een blessure moesten toekijken. Walter Heijkoop ontbreekt nog op appel. In Langbroek wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Normaal gesproken wordt er voor dergelijke (verre) reizen een bus ingezet. Omdat een deel van de spelersgroep direct na de wedstrijd vertrekt voor een weekendje België, rijdt er dit keer echter geen bus vanaf Sportpark Excelsior.

Het tweede speelt thuis tegen Drechtstreek 3. Aftrap 14.30 uur.

Geef een reactie