De hoofdmacht maakt zich op voor twee thuiswedstrijden. Zaterdag komt het sterke maar matig gestarte WNC naar de Alblasserwaard.

Op de competitiestart van Nieuw-Lekkerland mag ondertussen gerust het stempel ‘uitstekend’ worden geplakt. Na de 1-2 bij Geinoord vindt de ploeg van Maarten van Gastelen zich met 7 punten uit drie wedstrijden terug op plek 2 in 1C. De komende opponent, de laatste jaren steevast een topper op eerste klasse-niveau, heeft drie punten in de knip. De ploeg uit Waardenburg zal dus gebrand zijn op een goed resultaat om niet verder achterop te raken.
De groen-witten pakten afgelopen weekend dik verdiend de drie punten in Nieuwegein. De ploeg was 90 minuten beter, al werden er in de eerste helft wel een aantal dikke kansen weggeven aan de promovendus. Na de thee herstelde Lekkerland zich via goals van Raymon Slagboom en Sjoerd Slob. Twee ‘beauty’s uit het boekje bovendien.

Van Gastelen kan in aanloop naar zaterdag putten uit een redelijk complete groep. Lennert de Vries is weer beschikbaar na zijn schorsing. Walter Heijkoop is nog altijd niet voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure. Bij een goed resultaat behoudt Lekkerland de aansluiting met de top, voor wat het waard is zo vroeg in het seizoen. Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het menu, tegen VVGZ.

VE-woning en scheepsstoffering is sponsor van de wedstrijdbal. Op Sportpark Excelsior gaat de bal om 14.30 uur rollen.

De reserves komen om 12.30 uur in actie in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC 2. Zaterdag boekten de mannen van Henk Donga de eerste overwinning (4-3) op Sliedrecht 3. Domper was het uitvallen van aanvaller Remko van Vliet met een schouderblessure. Hij staat zeker een maand aan de kant. Vanaf deze plek sterkte gewenst met je herstel!

Geef een reactie