Met al een comfortabele 13 punten op zak speelt de hoofdmacht zaterdag op eigen veld tegen Oranje Wit. Nieuw-Lekkerland heeft het traditioneel lastig tegen de Dordtenaren.

Al zal Oranje Wit hetzelfde beweren in aanloop naar een wedstrijd met Nieuw-Lekkerland. Wedstrijden tussen de twee stabiele eersteklassers zijn eigenlijk nooit saai. Vorig seizoen was Oranje Wit, dat na een minder begin alsnog een periodetitel pakte, twee keer te sterk voor onze groen-witten.

De mannen van Maarten van Gastelen boekten zaterdag een verdiende, spectaculaire zege (2-3) bij toenmalig koploper SVL. De winnende goal in de laatste minuut van middenvelder Thom Versluis vanaf eigen helft was er één voor de Lekkerlandse geschiedenisboeken. Door de knappe overwinning staat Lekkerland samen met Sportlust ’46 en Montfoort op plek 2, één punt achter koploper Sliedrecht. Oranje Wit staat met 7 punten uit 6 duels op plek 9. De ploeg met onze Damiën Muller in de gelederen zal vooraf op meer hebben gerekend/gehoopt. Afgelopen weekend ging de ploeg met 2-4 onderuit tegen Montfoort.

Van Gastelen kan tegen Oranje Wit putten uit een redelijk complete groep. De wedstrijdbal wordt gesponsord door JK Services. Autobedrijf Wensveen is de sponsor van de week.

Afgelopen dinsdagavond werd met een piepjong elftal op eigen veld derdeklasser Ameide met 3-1 verslagen, waarmee de volgende ronde van de EM Cup werd bereikt. De doelpunten werden gemaakt door Kevin Korrel (2) en de 16-jarige debutant Joël Baas.

Geef een antwoord