Lois rijksen Peursum

De 15-jarige Lois Rijksen maakt de overstap vanuit de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam naar Peursum dames 1. In dit interview stelt Lois zichzelf voor en verteld onder andere waarom zij de opleiding van Excelsior verlaat. Lois is Na Marieke Blijenburg en Laura Groeneveld (Kozakken Boys) Sanne Visser (Vuren) en Rebekka van Beuzekom de 5e versterking voor de ploeg van trainer Ron Schaap.

Lois welkom bij onze club!! Stel jezelf eens voor.
Ik ben Loïs, 15 jaar oud en geboren op 25-10-2003. Ik woon in Hoornaar.

Wat voor opleiding doe je?
Ik heb net mijn havo diploma gehaald en ik ga volgend jaar beginnen met de opleiding Communicatie op Avans Hogeschool in Breda.

Wat zijn jou hobby`s naast het voetbal?
Mijn hobby’s naast voetballen zijn andere sportactiviteiten en dingen met vrienden doen.

Wanneer ben je begonnen met voetbal en in welke elftallen heb je allemaal gespeeld?
Toen ik 10 was ging ik op voetbal bij SteDoCo. Ik kwam toen in de D3, ik heb hier een half jaar gespeeld en ben vervolgens bij de meidenacademie terechtgekomen. Dit heb ik een seizoen gedaan en heb daarna besloten dat ik liever gewoon bij de jongens speelde en dat deed ik tot de JO17-1 van SteDoCo. Vervolgens heb ik dus afgelopen seizoen bij Excelsior in de MO17 gespeeld.

Vorig seizoen ben je bij de jeugdopleiding van Excelsior aangesloten. Hoe ben je daar terecht gekomen?
Ik ging met een vriendin van mij, Ruth Versteeg, die nu ook bij Peursum speelt, eigenlijk voor de grap meedoen met een selectietraining, omdat het ons een leuke ervaring leek. En ‘s avonds kreeg ik toen een mail van Excelsior met de vraag of ik daar wilde komen voetballen.

Hoe is je seizoen daar verlopen?
Ik heb heel veel geleerd bij Excelsior en had een erg leuk team waar ik het heel gezellig mee had.

Waarom ga je nu weg bij Excelsior?
Ik begin volgend seizoen aan mijn nieuwe opleiding en dat is voor mij eigenlijk onmogelijk te combineren met Excelsior, omdat dat veel trainen en lang reizen is en ik reis natuurlijk ook al naar school.

Je hebt gesproken met de damescommissie en de technische staf van de dames 1. Wat vond je van dat gesprek?
Ik vond het een leuk gesprek. Ik had veel vragen en was benieuwd naar hoe Peursum het allemaal zag. Ik vond het fijn om te merken dat ze er overal een beetje hetzelfde in staan.

Je hebt uiteindelijk samen met je vader meerdere gesprekken gehad bij diverse teams in de regio. Waarom is je keuze op Peursum gevallen?
Bij Peursum had ik het beste gevoel en dit is naar mijn idee ook het beste te combineren met school. Ik heb ook een tijdje meegetraind met het team dat dit seizoen MO19 is en vorig seizoen dus MO17 en hier had ik het ook altijd erg leuk.

Wat zijn je doelstellingen met Peursum dames 1 voor dit seizoen?
Ik wil zoveel mogelijk leren en mezelf verder ontwikkelen in deze nieuwe uitdaging en natuurlijk ook plezier hebben in het voetbal.

Lois bedankt voor het interview en veel succes het komende seizoen.