Op een mooie zaterdag vond onder heerlijke omstandigheden de Slotdag van Voetbalvereniging Papendrecht plaats.
0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]
Het was deze keer alleen voor de jeugd maar we waren allang blij dat die eindelijk weer gehouden kon worden na jaren coronacrisis. Voor de junioren was er voetvolley. Voor de pupillen was er een leuke zeskamp, bestaande uit sport en spel. Op het hoofdveld stonden daarvoor allerlei opblaasbare toestellen als glijbanen. Ter afkoeling was een zwembad neergezet. DJ’s Bram en Hassan zorgden voor de muzikale ondersteuning. Dankzij Lidl Papendrecht kon iedereen genieten van verkoelende sportdrank, frisse appels en lekkere bananen, waarvoor onze dank.

Daarnaast is er op de slotdag uitgebreid stilgestaan bij de jeugdkampioenen JO9-1, JO11-2 en JO17-1. JO11-2 van trainer Donovan ’t Zand moest in de laatste wedstrijd van de vierde fase winnen van koploper Rijsoord om de titel te pakken. Na een 0-1 achterstand kwamen de Papendrechters sterk terug en wisten twee keer te scoren. In de bloedstollende slotfase wisten ze de 2-1 voorsprong over de streep te trekken en pakten zo het kampioenschap. JO17-1 was kampioen geworden zonder een wedstrijd te verliezen. In de voorlaatste wedstrijd, waarvoor voormalig leider Patrick den Braber, die eerder was gestopt wegens emigratie naar Zweden, speciaal was overgekomen, was een 1-1 gelijkspel tegen RCD voldoende voor de meer dan verdiende titel.

Het was al met al een topdag: goed georganiseerd, lekker weer en veel plezier, een mooie afsluiting van het seizoen met veel blije gezichten. We bedanken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Klik op Papendrecht voor het laatste artikel over de club.