Nick oftewel Freo, is 22 jaar oud en al vanaf zijn 12de lid bij vv Peursum. Nadat hij alle jeugdelftallen heeft gehad, stroomde hij door naar het derde elftal van de Giessenburgse voetbal vereniging. Voor die tijd heeft hij nog een jaartje in het tweede gespeeld, maar dit voelde voor Nick toch niet helemaal lekker. Daarom sloot hij vervolgens aan bij zijn vrienden wat oud en vertrouwd aan voelden.  

Als er gevraagd wordt waar de bijnaam Freo vandaan komt. Moet Nick lachen. In zijn gloriejaren zat Nick met meerdere naamgenoten in één elftal. “Ik als PSV fan droeg regelmatig een PSV shirtje op de training met de toenmalige shirt sponsor Freo. Onze keeper van destijds Lennart riep ineens Freo naar me. Ik reageerde en zo geschiede. Tegenwoordig word ik meer Freo genoemd dan Nick. Bijnamen die maak je niet, maar die krijg je.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

‘’Het elftal is drie jaar geleden begonnen als vriendenteam en in overleg met de vereniging zijn wij toen het derde geworden. Zelf speel ik centraal achterin en met de aanvoerdersband om mijn arm zorg ik er voor dat het team in gareel blijft. Dit is nog best een opgave in de kelderklasse van het voetbal. Want we zijn een jonge ploeg die zich voornamelijk onderscheid in de derde helft’’. Nick gaat verder. “Elke derde helft is voor ons wel een hoogtepunt, maar helaas zijn er sportief (tot nu toe) weinig hoogtepunten. Het grootste dieptepunt was dan ook de corona periode. Gelukkig kunnen we nu kijken naar een betere periode voor iedereen.”

“De trainingen bestaan voornamelijk uit een partijspel en een spel genaamd ‘’naaien’’ hier houden we als team de bal hoog je mag hem één raken en de bal mag één keer stuiteren bij wie dit mis gaat krijgt een letter. Degene die als het eerste het woord compleet heeft mag opdrukken of de goals halen van de andere velden. Na dat we afgelopen jaar promotie hebben afgedwongen willen we het meer op de serieuze boeg gooien.” Het team is daarom ook opzoek naar trainer. “Namens Peursum 3 zijn wij opzoek naar iemand die ons als ruwe diamanten kan bijschaven tot volwaardige selectie voetballers. Mocht je interesse hebben laat het vooral weten!”

Er is dan ook geen enkele twijfel over wie de koning van de derde helft is. “De koning van de derde helft ben ik dan ook zelf. Dit zeg ik niet omdat ik een groot ego heb, maar ik heb de laatste editie gewonnen van ‘Winnaar derde helft klassement’. Uiteraard vond ik het een hele grote eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Elke prijs is er één in het voetbal. De leukste activiteiten zijn toch wel de biertoernooien. Voor belangrijke wedstrijden & toernooien ontbijten we als team bij Plein 2 in Giessenburg. Als alles weer een beetje kan gaan we graag stappen in Breda. Dit is dan toch een beetje onder het mom van teambuilding.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Peursum
Klik hier voor meer informatie over VV Peursum