Mathijs-Donatz-vv-Sliedrecht

 

In deze periode wordt noodgedwongen niet gevoetbald of getraind. Het leek VV Sliedrecht leuk om in deze periode een aantal korte interviews met voetballers en vrijwilligers te publiceren. De aftrap wordt gedaan door Mathijs Donatz die vervolgens het stokje doorgeeft voor het volgende interview.
Happy-point
Wie is Mathijs Donatz?

Mathijs Donatz – 29 jaar
Samenwonend met Nienke den Boogert in Breda – 2 januari 2020 vader geworden van Vere Sophie Donatz

Foto: Patrick Leeflang

Wat doe je normaal in het dagelijks leven. Wat heeft de huidige situatie rondom het Coronavirus hier voor invloed op? Werk? Thuis? Bijzonderheden?

Ik ben leerkracht basisonderwijs in Oosteind. Ik geef daar les aan een groep 6/7/8. Kinderen zijn uiteraard niet aanwezig op school. Online verzorg ik het programma met live lessen, instructies en filmpjes. Ik heb als leerkracht veel contact met mijn leerlingen via beeldbellen en chatten. Daarbij verzorg ik ook de opvang op meerdere dagen in de week. Je kan mij ook vinden op social media. Ik heb tegenwoordig een TikTok account en post ik elke doordeweekse dag een filmpje. Je kan me vinden op. @masterdonnie. Thuis gaat het allemaal goed. We werken allebei in het onderwijs dus het gaat gewoon door. Daarom moeten we goed plannen wie er thuis is en wanneer. Maar ik kan vooral genieten en Vere goed zien groeien!

Het voetbalseizoen is abrupt tot een einde gekomen. Hoe ga je je voorbereiden op het nieuwe seizoen?

Dat het seizoen ten einde is was helaas de enige optie. We hebben met elkaar een doelstelling. Daar kunnen we volgend seizoen weer mee aan de slag. Onze titel verdedigen in de beker en proberen mee te gaan doen om het kampioenschap. Ik hoop dat we weer mogen deelnemen aan de grote KNVB beker. Ik ben iemand die altijd bezig wil blijven. Helaas kan dit niet met mijn vrienden op het voetbalveld maar is het zelf voor de tv met een workout en soms een stukje hardlopen. Al hebben keepers hier natuurlijk een hekel aan.

Welke tips en adviezen heb je voor je medevoetballers?

Geniet van de momenten thuis en blijf vooral gezond. Kan inmiddels wel zeggen dat ik ze echt mis.

Aan wie wil je het stokje doorgeven voor een volgend interview?

Aan mijn carpool en roommate op trainingskamp. Bas van Stokkom.
Groet, Mathijs

Foto’s: Patrick Leeflang

Bron

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.
Klik hier voor een ander artikel.