GIESSENBURG – Bij Peursum is dit seizoen alles nieuw. Een fantastisch vernieuwd sportpark waar menig hoofdklasser jaloers op is. Een nieuwe hoofdtrainer en een deels vernieuwde spelersgroep. Volgend jaar hoopt de club het 70-jarig jubileum te vieren. Wie weet met een terugkeer naar de derde klasse, want in potentie staat er op dit moment aan het Sportplein in Giessenburg een voor vierde klasse-begrippen prima team. Dat heeft mede te maken met de terugkeer van aanvallende middenvelder Wilmar van Bruggen en doelman Timo Ponsen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wilmar van Bruggen, sinds juni 26 jaar, is in Giessenburg een bekend gezicht. Naast zijn sportieve activiteiten voor de plaatselijke voetbalclub, is hij supermarktmanager van de lokale AH-vestiging. Voetballend is hij van ver moeten komen. Begonnen bij Peursum maakte hij het stapje hogerop naar SV Meerkerk waar SteDoCo hem oppikte. En toen ging het snel met de ontwikkeling van de multifunctionele Van Bruggen. Trainers als Virgil Breetveld, Frans Adelaar en Gijs Zwaan zagen wat in hem en hij kreeg meer speeltijd dan verwacht. Domme pech zette een streep door zijn ontwikkeling. Binnen een jaar kreeg hij twee keer te maken met een zware kruisbandblessure.

 

Ik raakte jaren achterop en besloot terug te keren naar waar het allemaal begon.” Terug bij Peursum dus, waarmee hij een prima start kende met winst op Herovina. ,,Het is wel even wennen. Omdat ik een SteDoCo-verleden heb, word ik stevig aangepakt. Ik ben er voor rust met een pijnlijke enkel maar afgegaan. Het was echt niet leuk meer. Met mijn knie is gelukkig niets mis meer”, aldus Van Bruggen, die verwacht nooit meer bij deze club te vertrekken.

Met de nieuwe trainer, John den Dunnen, gaat Peursum op zoek naar een plaats bij de beste vier. Van Bruggen: ,,Wij willen genieten en liefst nacompetitie gaan spelen.” Peursum opende met winst op Herovina en ontvangt al snel Asperen. “Dan weten wij al zo’n beetje waar wij staan, hoor.”