Sven van der Net maakte op zijn zeventiende zijn debuut in de hoofdmacht van voetbalvereniging Papendrecht. Na drie seizoenen in de tweede klasse en een goed jaar in de eerste klasse kreeg de 21-jarige middenvelder de kans om over te stappen naar buurman Sliedrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

SLIEDRECHT – En die kans kon ik niet laten liggen. Daar was bij Papendrecht gelukkig ook wel begrip voor, vanuit mijn medespelers en het bestuur. Natuurlijk, ook Sliedrecht speelt in de eerste klasse, maar dit is voor mij duidelijk een stap hogerop. Het niveau op trainingen en in wedstrijden is duidelijk hoger. Daar was ik ook aan toe, een nieuwe uitdaging om mezelf weer door te ontwikkelen”, zegt de voormalig jeugdspeler van FC Dordrecht.

Van der Net komt bij Sliedrecht terecht in een selectie met veel concurrenten, waarin hij dus zal moeten strijden om een basisplek. ,,Maar ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten,  anders had ik deze stap ook niet gemaakt. Ik denk dat ik met mijn energie en gif in mijn spel wat toe kan voegen aan dit team”, zegt Van der Net. Zijn nieuwe trainer Dennis van der Steen zag hem vorig jaar voor het eerst spelen en was direct gecharmeerd van de kilometervreter op het middenveld. ,,Een geweldige wedstrijdinstelling, een heerlijke speler om mee te werken. Je hoeft Sven niet te motiveren, alleen maar af te remmen soms. Van mij hoeven spelers echt niet negentig minuten als een wilde over het veld te rennen. Soms is het ook goed om juist de rust en de controle te bewaren. Hij zal dit seizoen gewoon goed moeten kijken en luisteren naar de ervaren spelers, zoals Coen van der Waal en Marciano Simonis naast hem op het middenveld. Sven is zeker een speler die zich nog kan doorontwikkelen en daar willen wij hem hier bij Sliedrecht graag mee helpen.”

Van der Net baalt wel dat Sliedrecht dit seizoen niet is ingedeeld bij Papendrecht, dat in 1B (West II) uitkomt tegen onder meer Oranje Wit, Heerjansdam en Nieuw-Lekkerland. ,,Natuurlijk was dat mooi geweest om tegen al mijn vrienden te voetballen. Mijn moeder baalt er nog het meeste van, want mijn broer Joey is na een paar jaar weer begonnen in de selectie bij Papendrecht. Hij is vijf jaar ouder, we hebben nooit samen in een team gezeten. Maar onze trainers kennen elkaar goed, dus er komt dit seizoen ongetwijfeld nog wel een oefenduel tussen Sliedrecht en Papendrecht. En dan zal ik net zo fanatiek zijn als altijd, dat zit nou eenmaal in mij.”