Rodney Huijgen (19) speelde vanaf zijn twaalfde bij Feyenoord, maar eind april kreeg de blonde Dordtenaar van Stanley Brard (hoofd jeugdopleiding) te horen dat zijn contract niet werd verlengd.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

SLIEDRECHT – Het waren zeven hele mooie jaren bij Feyenoord, maar het was jammer dat het zo eindigde. Na dat telefoontje van Brard heb ik nog wel een paar trainingen meegedaan, dus ik heb toch nog een beetje afscheid kunnen nemen.” Daarna begon voor Huijgen, die als middenvelder en rechtsbuiten uit de voeten kan, een zoektocht naar een nieuwe club. ,,Ik ben twee weken op proef geweest bij FC Dordrecht en daarna nog een paar weken bij Excelsior Maassluis, maar daar zou ik in het Onder 21-team moeten beginnen. Ik wilde gewoon een kans in een eerste elftal en bij Sliedrecht kreeg ik die gelukkig wel.  Na het eerste gesprek met trainer Dennis van der Steen had ik direct een goed gevoel. Natuurlijk was ik liever bij een profclub of grote amateurclub terechtgekomen, maar ik hoop vanuit Sliedrecht weer een stap hogerop te maken. Het is aan mij om het te laten zien.”

Huijgen bewaart mooie herinneringen aan zijn zeven jaar bij Feyenoord. ,,Vanaf mijn twaalfde ging ik dagelijks met de trein vanuit Dordrecht naar Rotterdam. Varkenoord werd een tweede thuis en op het Thorbecke heb ik in mei mijn vwo-diploma behaald. Nee, ik ga nog geen studie volgen, ik ga voorlopig mijn vader helpen bij zijn bloemenbedrijf. Op woensdag staat hij in Sliedrecht, op vrijdag en zaterdag op de markt in Dordrecht. En verder lekker de focus op het voetballen. Ik heb begrepen dat het kampioenschap hier een duidelijk doel is, dus daar sluit ik me graag bij aan. Ik ben in die zeven jaar bij Feyenoord helaas nooit kampioen geworden. Wel twee keer de beker gewonnen, in de UEFA Youth League tegen Chelsea, Napoli en Manchester City gespeeld en ik heb achttien jeugdinterlands achter mijn naam staan. Dat pakken ze me niet meer af.”