Ralph van Hofwegen is spits bij derdeklasser Alblasserdam. Met zijn doelpunten hoopt hij een bijdrage aan een goed seizoen voor het team te kunnen leveren. Hij wil zich niet vastpinnen op het aantal goals.

HappyPoint_desinfectie

ALBLASSERDAM – Ralph van Hofwegen (26) heeft er ook in de lock-downperiode in maart, april en mei alles aan gedaan om zijn lichaam in vorm te houden. ,,Mijn abonnement bij Basic Fit kon mij in die periode ook niet verder helpen. Ik heb toen besloten om zelf thuis in Etten-Leur een eigen gym te maken. Daar heb ik mijn uren kunnen maken. Mijn vriendin en ik hebben meteen ook een mountainbike aangeschaft. Ik kom uit Alblasserdam en wij hebben de tocht tussen mijn woonplaats in Brabant en mijn geboortedorp al talloze keren gemaakt. Via de Moerdijkbrug doen wij er ongeveer twee uur over. Naast voetballen loop ik ook nog regelmatig een rondje op de weg of door het park of bos.”

Breuken

Na zijn vertrek bij Sparta ging er fysiek bij Van Hofwegen alles mis wat er maar mis kon gaan. Van Hofwegen – hij staat voor altijd diep in de analen van Alblasserdam door zijn doelpunt tegen Feyenoord in 2010 – somt alle ellende nog maar eens op. ,,Ik brak bij mijn terugkeer van Sparta naar Alblasserdam, mijn linker- en rechtervoet. Later ook nog mijn kuitbeen, een enkel was opeens aan flarden. Ik heb in die periode ook nog de ziekte van Pfeiffer gehad. Mogelijk had dat er ook iets mee te maken.” Daarom is Van Hofwegen zo blij dat hij de vorige competitie volledig heeft kunnen spelen. ,,Doodzonde overigens dat door corona het seizoen zo is beëindigd. Alblasserdam was koploper op dat moment en nummer twee SVW moest nog bij ons op bezoek komen. Dat de KNVB heeft beslist om SVW op een beter puntengemiddelde te laten promoveren, dat was voor ons natuurlijk zuur. Wij hadden met SVW graag nog om het kampioenschap gespeeld. Ik begreep dat SVW dat ook wel wilde. Want stel dat de situatie andersom zou zijn, dan zou ik op deze wijze niet willen promoveren. Ik zou daar nooit een goed gevoel bij hebben gehad. Het is jammer, maar ook in de eredivisie kwamen ze er niet echt uit, dus moet ik als derdeklasser ook niet klagen.”

Voorbereiden

Alblasserdam heeft zich volgens Van Hofwegen wel goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. ,,Er staat een goed team. Wij kunnen met de staf voortborduren op waar wij in maart 2020 gebleven zijn. Blij ben ik vooral met de goede nieuwe kunstgrasmat, die op de eerste competitiedag in gebruik genomen is.” Van Hofwegen verwacht dat Alblasserdam in thuiswedstrijden nog beter voor de dag gaat komen. ,,Wij hebben een voetballende ploeg en het veld kunnen wij niet meer de schuld geven.” Richting de eerste competitiewedstrijd uit bij Groot-Ammers had hij een vooruitziende blik. “Daar hebben wij het altijd zo verschrikkelijk moeilijk.” Drie dagen later kreeg hij gelijk. Alblasserdam verloor twee punten in het Lekdorp.