murat-elibol

Murat Elibol is een 30 jarige voetballer van VV Alblasserdam. Hij is op zijn tiende al begonnen bij de club en hij zit er nu nog steeds. Tussendoor is Murat nog wel twee jaar actief geweest bij VV Nieuw-Lekkerland. Nu zit hij al acht jaar in de selectie van Alblasserdam en fluit hij soms ook wedstrijden om de vereniging.

HappyPoint_desinfectie

Murat heeft bij het tweede van Alblasserdam veel succes gehad met het team. “Na de A-tjes heb ik een hele tijd in het tweede van Alblasserdam gespeeld. Hier heb ik hele mooie jaren gehad met het team. We zijn twee keer kampioen geworden en zo van de derde klasse naar de eerste klasse gegaan. Toen kreeg ik een aanbieding van Nieuw-Lekkerland, zij speelde toen hoofdklasse. Het eerste jaar bij die club was heel moeilijk omdat ik niemand kende binnen de vereniging. Ik kreeg wel veel steun van de spelers. Omdat ik te weinig minuten kreeg in het eerste moest ik heel vaak met het tweede meedoen. Hier zijn wij ook nog kampioen geworden in de eerste klasse en gepromoveerd naar de hoofdklasse”.

Na twee seizoenen bij Nieuw-Lekkerland wilde Murat alweer terug naar zijn jeugdclub. “Het tweede seizoen was iets minder voor mij. Ik ging minder trainen en ik had niet zoveel lol meer in het voetballen. En daarom besloot ik om terug te gaan naar Alblasserdam. Hier kwam ik weer terecht in het tweede met mijn huidige trainer Dennis Schoonewil. In het eerste jaar dat ik weer terug kwam zijn we kampioen geworden, waardoor ik de kans kreeg om in het eerste elftal te voetballen onder leiding van Fop Gouwman. En sindsdien voetbal ik nog steeds hier. Zoals je weet is het huidige seizoen een beetje raar gelopen door het corona virus. We zijn ook niet heel erg sterk begonnen aan het seizoen”.

De voetballer van Alblasserdam hoopt nog een tijdje te kunnen blijven voetballen met zijn vrienden. “Heel veel ambities heb ik niet meer in het voetbal. Ik voetbal graag nog met vrienden de komende jaren. Ik heb het prima naar mijn zin bij Alblasserdam en ik zou hier ook een einde willen maken aan mijn voetbal loopbaan. Ik zou nog graag kampioen willen worden met onze selectie. Ik denk dat dit mijn grootste doel voor nu is. Ik heb wel een dingetje wat ik doe voor de wedstrijden om optimaal te presteren. Dat is als laatste de kleedkamer verlaten voor de wedstrijd. Mijn hoogtepunt was denk ik toch het kampioen worden met het tweede waarbij we ongeslagen kampioen werden. Mijn grootste dieptepunt is het degraderen naar de derde klasse”.

Murat kan met iedereen goed opschieten bij de club. “Ik mag eigenlijk iedereen heel graag op de club. Omdat ik er van jongs af aan voetbal ken ik heel veel mensen binnen de club. Ik kan wel met bijna iedereen een gezellig babbeltje houden. Voetbal zorgt ervoor dat ik even met mijn gedachten niet aan alles hoef te denken, maar alleen aan het voetballen. Fit blijven is voor mij ook heel belangrijk en dankzij het voetballen lukt dat dus goed”.

Klik hier voor meer informatie over VV Alblasserdam
Klik hier voor een ander artikel over VV Alblasserdam