De vaste volgers van voetbalvereniging Sliedrecht kunnen voor het derde seizoen op rij genieten van Marciano Simonis, de smaakmaker op het middenveld. De 26-jarige Rotterdam had de keuze om na twee goede seizoenen op Sportpark De Lockhorst naar derde divisieclubs Barendrecht of  Unitas (zondag) te verkassen, maar Simonis is voor zijn gevoel nog niet klaar bij Sliedrecht. ,,Ik wil hier eerst kampioen worden.”

banner_koningsport_small_VJ

SLIEDRECHT – Simonis had na bijna een halfjaar zonder wedstrijden nauwelijks tijd nodig om weer warm te draaien, zo liet hij de afgelopen weken in de voorbereiding en beker zien. Hij schitterde op zaterdag 29 augustus tegen derdedivisionist VVSB (2-2, winst na strafschoppen) met een goal, een assist en de beslissende strafschop in de penaltyserie na een zenuwslopende wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Vervolgens was Simonis ook in de districtsbekerwedstrijden tegen Arnemuiden (1-2 winst), Rijen (4-0 winst) en De Zwerver (8-0) steeds op dreef met goals en assists. Die lijn wil Simonis doortrekken in de competitie. ,,Kampioen worden, of in ieder geval promoveren, is opnieuw ons doel. Ik voelde gewoon dat ik nog niet klaar was hier.”

De middenvelder scheurde in mei 2014 zijn kruisband af als talentvolle speler van Sparta, waarna hij ruim twee jaar niet voetbalde na een zware revalidatie. Simonis kwam daarna terecht bij de amateurs van Westlandia en Capelle, maar kreeg weinig speeltijd en vertrouwen na een fysiek en mentaal zware periode. ,,In 2018 ben ik toen via Rick Stuy van den Herik (oud-teamgenoot bij Sparta, red.) een beetje per toeval bij Sliedrecht terechtgekomen. Ik wist eigenlijk helemaal niks van de club toen ik hier voor het eerst kwam, maar het voelde direct goed. Ik kreeg veel vertrouwen en vrijheid van trainer Dennis van der Steen en kwam terecht in een gezellig, hecht team. Allemaal fanatieke voetballers, maar ook gezellige en slimme jongens. In die sfeer voel ik mij heel erg op mijn plek en dat is me ook veel waard.”

De middenvelder kijkt uit naar de competitie. Sliedrecht is ingedeeld in 1C met veel tegenstanders uit de provincie Utrecht. ,,Opnieuw een zwakke start kunnen we ons niet veroorloven, want we willen kampioen worden. Nee, we zijn er niet bang voor om dat uit te spreken, we zijn een ervaren en hongerige selectie.”

kik hier voor meer artikelen over Sliedrecht