Mahmoud Muhamed speelt al heel zijn leven bij VV Papendrecht.  De 17-jarige speler heeft het er nu erg naar zijn zin maar heeft ook moeilijk jaren gehad bij zijn club. Muhamed stond zelfs op het punt om over te stappen naar de grootste concurrent VV Drechtstreek, maar besloot toch om te blijven. Hier is hij erg blij mee.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Mahmoud speelt al lang in Papendrecht maar speelt soms ook mee met andere clubs. “Ik trainde soms mee met VV Drechtsreek JO17-1, dat kwam omdat ik het niet naar mijn zin had bij VV Papendrecht. Uiteindelijk ben ik toch blijven spelen bij VV Papendrecht, omdat VV Drechstreek de vijand is van onze club en dat niet goed voelde. Ik hoop binnen nu en drie jaar mijn debuut te maken voor het eerste elftal van Vv Papendrecht.”

De middenvelder volgt de opleiding op STC waalhaven in Rotterdam en studeer momenteel voor logistiek supervisor. “Naast het voetballen ben ik ook assistent-trainer van de JO13-1 bij Vv Papendrecht, daar wil ik de aankomende jaren ook in gaan groeien.”

Muhamed begon net als iedereen onderaan. “ Toen ik bij de E5 kwam had ik daar maar één week getraind en één wedstrijd gespeeld. Tijdens die wedstrijd deed ik het zo goed, ik scoorde 12 doelpunten in de eerste wedstrijd. Dat was de reden dat ik meteen naar de E3 mocht waar ik een jaar heb gespeeld. Het ging eigenlijk allemaal erg snel. Elk jaar ging ik wel weer een stapje vooruit, eerst D2 daarna D1 en meteen het jaar erop naar C1.”

“Na de C1 ben ik gelijk over gegaan naar de B1 waar het eerste jaar heel gezellig was. Helaas viel in  het tweede jaar het team uit elkaar, iedereen wilde naar andere clubs waaronder ook ik. Het team was niet goed vergeleken met wat ik eigenlijk gewend was maar we moesten het ermee doen. Ik werd de aanvoerder van het team en dat geeft je dan toch extra motivatie elke week. Het begin van het seizoen ging best stroef, omdat we nog niet op elkaar in waren gespeeld. Uiteindelijk kwam dit toch goed. We kwamen tot de kwartfinale en met een heel nieuw team vind ik dat best een overwinning. Vorig seizoen gingen de eerste en tweede seizoenshelft best goed. We hadden na vier wedstrijden negen punten dus we waren goed van start maar door corona moest het helaas eindigen Uiteindelijk was dat me leukste en beste jaar tot nu toe. Ik zit nu in de JO19-1  als eerste jaar dus volgend jaar zit ik hier nog steeds.”

De fanatiekeling verteld over zijn ambities in het voetbal. “Ik wil binnen nu en vier jaar een vaste basisspeler worden in het eerste elftal van VV Papendrecht en als trainer wil ik graag met de B1 en de A1 al een keer kampioen zijn geworden.”  Ook zou hij graag elk team waar hij speelt op sleeptouw nemen. “Het maakt niet uit of ik bij het eerste of tweede terecht kom, in mijn eerste jaar ik wil graag meteen belangrijk zijn voor het team. Als trainer wil zoveel mogelijk kampioenschappen binnen halen met het team en spelers proberen klaar te stomen voor het eerste elftal.”

Voor Mahmoud is voetbal erg belangrijk. “Ik vind het essentieel om in een team te spelen waar ik me echt thuis voel. Elke keer wanneer ik train geeft mij dat een goed gevoel een ben ik ook erg enthousiast om in dit team te mogen spelen. Natuurlijk hopen we weer wedstrijden te kunnen spelen om zo misschien zelfs kampioen te worden.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht
Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht