Maarten de Zeeuw (24) maakt zich klaar voor zijn tweede seizoen bij VV Nieuw-Lekkerland. Op zijn vijfde begonnen bij De Alblas waar hij tot zijn 18e gevoetbald heeft, hierna is hij naar toenmalig eersteklasser VV Alblasserdam vertrokken. Na een jaar studeren in Amerika en uitkomen in een universiteitsteam heeft hij in Nederland zijn rentree gemaakt bij V.V. Nieuw-Lekkerland.

HappyPoint_desinfectie

Maarten heeft eerst werktuigbouwkunde gestudeerd, “Echter voelde ik ook affiniteit met het commerciële en ben daarom een master Technische Bedrijfskunde gaan doen. Al zoekende naar een baan zocht ik naar iets met een snijvlak van deze twee werelden. Zodoende ben ik terecht gekomen bij mijn huidige werkgever.” Nu is de Zeeuw consultant op het gebied van digitale transformaties van bedrijfsprocessen en hij is momenteel woonachtig in Rotterdam.

Over de voorbereiding is Maarten erg optimistisch al zegt hij het zelf: “Vooralsnog hebben we alleen nog maar oefenwedstrijden gespeeld. Nadat er een aantal jongens gestopt dan wel vertrokken zijn vorig seizoen, hebben we een heel nieuw team. De eerste twee/drie oefenwedstrijden was dat erg zoeken en daardoor speelden we ook nog niet zoals we zouden willen. Inmiddels begrijpen we elkaar steeds beter en gaat het spel ook stukken vooruit en ben ik erg optimistisch.”

Over een écht hoogtepunt in zijn senioren carrière kan Maarten nog niet spreken: “Ik heb helaas in het seniorenvoetbal nog nooit een prijs gepakt, maar mijn tweede seizoen bij Alblasserdam waarin we een winstreeks neerzetten van acht of negen wedstrijden voelde heel gaaf. Helaas vielen we daarna terug waardoor we alsnog in de middenmoot eindigden.”  Helaas heeft Maarten al wel een dieptepunt meegemaakt in zijn loopbaan als voetballer: “Mijn derde jaar bij Alblasserdam was sportief gezien dramatisch. Met slechts 8 punten uit 26 wedstrijden degradeerden we uit de tweede klasse.”

Na de winterstop wist Maarten eindelijk zijn basisplekje te veroveren bij V.V. Nieuw-Lekkerland. “Vorig jaar kwam ik pas echt in de picture na de winterstop. Toen ik net drie basisplaatsen had, kwam corona en was het voorbij. Dit jaar wil ik het echt laten zien”.  Over zijn idolen is hij duidelijk. “De beste voetballer is natuurlijk Lionel Messi, maar van wie ik nog wel eens filmpjes bekijk op YouTube is Andrea Pirlo. Zo’n slimme speler die alles op techniek oploste”.

Naast het voetbal is Maarten ook erg actief. “Ik ben graag actief bezig, dus naast voetballen ga ik naar de gym. Ook heb ik altijd getennist, maar dat doe ik nu eigenlijk alleen nog buiten het voetbalseizoen. Verder houd ik er van om tijdens de winter te gaan snowboarden en sinds drie jaar ga ik ook graag surfen. Dit jaar ben ik overigens ook begonnen met kitesurfen, waar ik heel enthousiast over ben”.

Carlos de materiaalman is de persoon bij Nieuw-Lekkerland die erg gewaardeerd wordt door Maarten. “Moeilijk om er eentje te kiezen want er zijn zo veel goede vrijwilligers bij Nieuw-Lekkerland. Maar als ik iemand dan moet noemen is het Carlos, onze materiaalman, zorgt altijd dat alles pico bello in orde is en dat we niets tekort komen”.

Voor komend seizoen kijkt De Zeeuw uit op een hopelijk mooi seizoen. “Afgelopen seizoen kwam natuurlijk zuur ten einde door het Coronavirus. We stonden op een mooie derde plaats en voelden dat er meer in het vat zat. Helaas zullen we nooit weten hoe dat had geëindigd. Inmiddels zijn we vol goede moed begonnen aan het nieuwe seizoen en ik hoop vooral dat het gewoon zonder al te veel afgelastingen door kan gaan allemaal. Verder zijn we zijn in de Rotterdamse regio ingedeeld, tegen teams waar ik niet vaak tegen gespeeld heb. Ik verwacht een hoger niveau dan in de Brabantse afdeling. Daar ben ik dus zeer benieuwd naar”.

Klik hier voor meer artikelen over V.V. Nieuw-Lekkerland
Klik hier voor meer informatie over V.V. Nieuw-Lekkerland