Jochem-van-der-Werff-vv-Papenderecht

Job van der Werff heeft alle elftallen doorlopen samen met zijn broer. Dit seizoen maakte Job de keus om zelf de stap te maken naar vv Papendrecht. De eersteklasser hoopt dit seizoen te handhaven, waarvoor zij momenteel op schema liggen met een achtste plek. We spraken met Job over zijn carrièreverloop, zijn ambities, hoogtepunten en het aankomende seizoen.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]Job begon in de jeugd bij BVV Barendrecht en maakte in de E’tjes samen met zijn eeneiige tweelingbroer Wouter de stap naar SC Feyenoord. De broers speelden altijd samen en besloten over te stappen naar Sparta RVAV. Dit seizoen is Job voor het eerst zonder zijn broer overgestapt naar VV Papendrecht, waar het elftal achtste staat in de eerste klasse. We vroegen hoe het in het huidige seizoen gaat. “Hoewel een nieuwe club wennen is, ben ik blij dat ik de kans krijg om linksback te spelen in het eerste van VV Papendrecht. We willen graag handhaven en tot op heden gaat het redelijk en pakken we punten. Dit is het eerste seizoen dat ik zonder mijn broer Wouter in een team speel. Ik wil heel graag in de toekomst weer samen spelen.”

De back is erg ambitieus. “Ik wil het maximale uit mijzelf halen. Bij de senioren heb ik veel geleerd bij Sparta RVAV, maar na een blessure en een jaar COVID voelde ik dat ik een nieuwe impuls nodig had. Het is lastig om in een Coronatijd jezelf bij een andere club in de kijker te spelen. Via een bekende ben ik in gesprek gekomen bij VV Papendrecht. Daar was ik welkom, terwijl ze me nooit hebben zien spelen. Ik heb de kans gegrepen, ook omdat zij hoger spelen dan Sparta RVAV. Ik heb mijzelf wel in de selectie moeten spelen en tot op heden speel ik linksback in het eerste.” Job legt de lat hoog voor zichzelf en denkt nog niet zijn plafond te hebben bereikt. “Persoonlijk heb ik nog niet het idee dat mijn top bereikt is en ik hoop op een hoger niveau te kunnen voetballen.”

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

De vleugelverdediger heeft zo zijn hoogtepunten in zijn carrière. “Mijn hoogtepunt is mijn stage bij BVO Sparta. Daarnaast mijn debuut als 17 jarige in het eerste. In die periode mocht ik direct in de nacompetitie meespelen. Dit was in de finale van de nacompetitie richting de eerste klasse, het was een enorm mooie ervaring. Helaas verloren we die wedstrijd wel.” Daarnaast blikt de verdediger vooruit op komend seizoen. “Ik hoop dat we het seizoen kunnen uit voetballen. Ik hoop dat we leuke wedstrijden spelen en punten blijven pakken.”

Klik hier voor meer artikelen over Papendrecht.

Meer informatie over Papendrecht? Klik hier.