Jesse (22) is al sinds zijn vijfde bezeten van het spelletje en doorliep elk selectieteam van VV Sliedrecht. Hij maakte op 18 jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, maar buiten wat oefenwedstrijden om speelde Jesse niet veel wedstrijden voor het eerste team. Na een aantal jaar in het tweede gespeeld te hebben kiest Jesse voor een nieuw avontuur bij de Alblas. Hopelijk biedt dit hem nieuwe kansen voor de toekomst.

De tweeëntwintig jarige buitenspeler begon in de F7 van Sliedrecht. “Dat seizoen waren we zo slecht dat F7 , F8 werd. Zeker geen sterk begin haha. Daarna ben ik terecht gekomen in de F4 en vervolgens doorgegaan naar de F1. Vanaf dit punt heb ik alle selectie elftallen van Sliedrecht gehad. Na het laatste jaar als junior ben ik terecht gekomen bij het tweede van Sliedrecht. Sliedrecht 2 speelt reserve hoofdklasse en dit is zeker een goed niveau voor jonge jongens die doorstromen vanuit de jeugd. Hier kun je ervaring opdoen met het senioren voetbal en nog op een goed niveau spelen. In zijn jaren bij het tweede van Sliedrecht heeft die dan ook het meeste geleerd. Vooral ook omdat hij terecht kwam in een elftal met spelers die al wat ouder waren en vroeger jarenlang in het eerste hadden gespeeld. Na drie jaar bij Sliedrecht 2 gespeeld te hebben koos Jesse voor een nieuw avontuur bij de Alblas. Dit is een kans voor hem om zich te laten zien in een eerste elftal, op een goed niveau met een leuke competitie waar meer aandacht voor is dan bij het tweede van Sliedrecht. Ik ben nog jong en kan nog veel leren, daarom wil ik kijken hoever ik kan komen met iets dat ik leuk vind om te doen.”

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

“In mijn eerste jaar bij Sliedrecht 2 werden we gelijk kampioen in de reserve hoofdklasse. Dat jaar waren we echt één team, gemixt met jong en oud. Dit was zeker een hoogtepunt, omdat dit een zeer sterke competitie was. Je speelde tegen ploegen als Kozakken Boys en ASWH dit zijn niet de minste clubs uit het amateurvoetbal. Jammer genoeg is het helaas niet gelukt om vast bij het eerste elftal te zitten van Sliedrecht. Dit was natuurlijk wel het doel. Je wil gewoon bij de club spelen waar je altijd trouw aan geweest bent. Gelukkig ben ik nu bij de Alblas helemaal op mijn plek. Buiten dat het een gezellige club is, hebben we een jonge ploeg met veel potentie en ambitie. In de voorbereiding hebben we goede resultaten neergezet en hebben we laten zien dat we over een frisse ploeg beschikken. Daarom kan ik niet wachten tot de competitie weer van start gaat.”

Jesse zijn persoonlijke doel is om te laten zien wat hij kan op een zo’n hoog mogelijk niveau, daarnaast is het plezier ook erg belangrijk. “Als je het goed naar je zin heb voetbal je ook een stuk vrijer en komt dat altijd ten goede van je spel. Als aanvaller kan ik dan ook genieten van de dribbels van Messi. Dit zie je niemand anders doen en vooral niet met het gemak hoe alleen hij dat kan.” Jesse zijn allereerste voerbalshirtje was dan ook van Messi. Toen wist hij nog helemaal niet wie deze grote dribbelkoning was. Qua rituelen voor de wedstrijden is Jesse vrij rustig. “Ik hou wel altijd mijn ring om tijden het voetballen deze tape ik dan wel af voor de veiligheid. Naast het voetbal ga ik graag op stap met vrienden en tegenwoordig speel ik regelmatig een potje padel.”

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

“Buiten het feit dat ik al heel mijn leven gek ben op het spelletje. Is er ook altijd wat te doen op de voetbal. Het moment van het eerste biertje na een gewonnen wedstrijd verveelt nooit. Dit was een hele tijd niet mogelijk door corona en dan ga je pas merken hoe erg je zulk soort momenten gaat missen.” Jesse is blij dat alles weer richting het ‘normale’ gaat. “Op sportief vlak is een vijfde plek zeker haalbaar. We moeten gewoon hard knokken voor promotie naar de tweede klasse!”

Voor meer artikelen over VV De Alblas klik hier.
Voor meer informatie over VV De Alblas klik hier.