Etiën-Mariana-SteDoCo

Etiën Mariana maakte na een aantal succesvolle jaren bij Spijkenisse de stap naar SteDoCo. De Hoornaren begonnen wisselend aan de competitie, maar hebben de draad weer opgepakt in de derde divisie. Het elftal staat momenteel met een negende plek in de middenmoot op de ranglijst.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]Voor Etiën begon het allemaal in de jeugd bij PSV Poortugaal. “Ik begon in de E’tjes, toen werden wij kampioen in de C1 en als tweedejaars B ging ik naar VV Spijkenisse.” Bij Spijkenisse had de verdediger succesvolle jaren. “Gelijk in het eerste jaar promoveerden we, als eerstejaars A promoveerden wij weer en in de tweedejaars A werden wij kampioen.” Etiën viel op en mocht aansluiten bij het eerste elftal. “Daar werden wij in mijn eerste jaar in de eerste klasse ook gelijk kampioen. In mijn eerste jaar bij de senioren speelde ik niet veel. Ik maakte wel in mijn eerste wedstrijd van het seizoen de winnende goal tegen VV Klundert, na een pracht assist van Jeffrey Schenk.”

Zijn hoogtepunt vond plaats in de jeugd bij Spijkenisse. “Het kampioenschap in de hoofdklasse A bij VV Spijkenisse was een toppunt voor mij. Op de laatste speeldag werden wij op doelsaldo kampioen. Thuis wonnen we met 1-0 van RVVH na een goede actie van Serginho van Axel-Dongen die de bal klaarlegde voor Mike van Dommelen.”

Momenteel speelt de verdediger bij SteDoCo dat momenteel op een negende plek staat in de derde divisie. “Het team begon met een mindere start door omstandigheden. Gelukkig hebben wij later de draad weer op kunnen pakken waarna het goed ging. Helaas zijn wij momenteel niet meer in staat te voetballen door de huidige maatregelen.” Rondom de ploeg uit Hoornaar zijn er belangrijke mensen, met name Mark en Hennie. “Zij brengen zoveel tijd met ons door. Al ons geklaag altijd vol geduld aanhoren en na iedere training en wedstrijd onze rotzooi opruimen, ook al is het niet hun taak.”

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

De rechtsback blikt vooruit op het verdere verloop van het seizoen. “Ondanks een mindere start hebben we ons goed herpakt, maar ik hoop dat wij na het stilzetten van het voetballen weer verder kunnen zoals wij de laatste weken speelden. Dan ziet het seizoen er naar mijn idee wel positief uit.” Het spelletje is een onderdeel van zijn leven. “Ik zou niet weten hoe mijn leven er uit zou zien zonder voetbal. Het is nou eenmaal een groot deel van mijn leven geworden. Ik haal rust uit voetbal en vind het fijn om fysiek bezig te zijn en fit te blijven. “

Foto’s: Leendert Roseboom

Meer informatie over SteDoCo? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen over SteDoCo.