Danielle van Willegen is momenteel bezig aan haar zevende seizoen bij VV Papendrecht. De 17-jarige middenvelder voelt zich helemaal thuis in Papendrecht en beleeft veel leerzame momenten. De jongeling kijkt er naar uit om weer wedstrijden te mogen spelen met het team, zodat zij zichzelf nog meer kan bewijzen en misschien de top kan bereiken.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Danielle begon met voetbal bij VV Drechtstreek tussen de jongens. “Na twee jaar ben ik daar gestopt met voetballen omdat ik het niet meer leuk vond. Toen ik hoorde dat er een meidenteam was bij VV Papendrecht heb ik meteen gekeken of ik daar bij kon komen. Ik vind het hier nu erg leuk en ik hoop dat ik er nog lang kan blijven.”

Van Willegen zit op school en is bezig met de opleiding Verkoop en Retail. “Om geld te verdienen heb ik een bijbaantje bij een restaurant. In mijn vrije tijd ga ik graag naar vrienden en feestjes, om fit te blijven ben ik naast voetbal ook bezig met fitness.

Danielle begon op haar 10de VV Papendrecht als spits. Tegenwoordig staat ze meestal op het middenvelder maar vind eigenlijk elke positie erg leuk in dit team omdat ze goed op elkaar zijn ingespeeld ze waren dan ook hard met elkaar aan het trainen. “het ging eigenlijk super goed dus vond het erg jammer dat de wedstrijden door de maatregelen werden afgelast.”

De middenvelder probeert zo hoog mogelijk te komen in haar voetbalcarrière. “We hebben een keer de KNVB beker gewonnen dus dat was echt een heel groot feest. We waren toen ook bijna kampioen maar die hebben we net niet weten te pakken. Dat was echt een hoogtepunt en gaf mij ook veel zelfvertrouwen. Voetbal is voor mij een sport waardoor je even nergens anders aan hoeft te denken naast de bal,  je team en jezelf. Ik vind het ook leuk om buiten de voetbal leuke activiteiten te doen met mijn team.”

Als de maatregelen weer worden versoepeld dan zou Van Willegen weer zo snel mogelijk op het veld willen. “Dit seizoen gingen we hoofdklasse spelen en verliep alles zonder problemen totdat elke keer een wedstrijd werd afgezegd. Daarom hoop ik dat we volgend jaar weer lekker mogen voetballen en dat dan de wedstrijden wel doorgaan om misschien wel een kampioenschap binnen te halen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht
Voor meer informatie over VV Papendrecht klik hier