claudy-nzita

Claudy Nzita is een 26 jarige voetballer van VV Alblasserdam. Hij is centrale verdediger en hij voetbalt al sinds zijn achtste bij de club. Hij heeft zijn debuut in het eerste al op 16 jarige leeftijd mogen maken. Nu speelt Claudy al tien jaar in de selectie van Alblasserdam. 

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen Claudy om zich even kort voor te stellen. “Ik ben 26 jaar en woonachtig in Papendrecht. Ik woon daar samen met mijn vriendin Dewi en onze zoon Jaylano. Door de weeks herstel ik meubels bij klanten en daarnaast breng ik een hoop tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Ik ben op mijn achtste begonnen met voetballen bij Alblasserdam, hier kwam ik eerst in de E4 en al gauw mocht ik van daaruit door naar de E1. Na promotie naar de hoofdklasse in de A1, speelde ik eerst een seizoen bij het tweede waarna ik door mocht naar het eerste elftal. Sindsdien ben ik eigenlijk bijna altijd lid geweest van de selectie”.

Claudy heeft nog ambities in het voetbal, maar volgens moeten die wel reëel blijven. “Ik zou graag voor mezelf gewoon nog zo hoog mogelijk willen voetballen. Denk daarbij meer aan de eerste klasse of de hoofdklasse. Ik wil altijd het hoogst haalbare halen maar het moet wel reëel blijven. Ik hoop ook nog een keer kampioen te worden met een eerste elftal en dan het liefst met Alblasserdam”.

Hij had alle vertrouwen in het verloop van dit seizoen. Maar helaas heeft het corona virus daar nu een stokje voor gestoken. “Dit seizoen verloopt nog wat stroef in tegenstelling tot vorig seizoen, waarin we meededen om het kampioenschap. Met vijf punten uit vier wedstrijden staan we op plek zes of zeven. Ik denk persoonlijk dat het wel goed had gekomen met ons alleen heeft de corona er een stokje voor gestoken”.

Claudy heeft een aantal hoogte en dieptepunten meegemaakt bij Alblasserdam. “Eén van mijn favoriete hoogtepunten is toch wel de winst op Hardinxveld vorig seizoen. De manier waarop we er naar toe leefden was heel mooi. Hardinxveld was gedreven om punten mee te nemen, maar wij speelde veel sterker en dat is hun dus niet gelukt. Voor mij is dit ook een persoonlijk hoogtepunt omdat dat één van mijn beste wedstrijden is geweest. Wij pakte toen ook nog eens de periodetitel. De degradatie naar de tweede klasse vanuit de eerste klasse is mijn grootste dieptepunten. Het is toch zonde omdat we uiteindelijk ook vanuit de tweede klasse degradeerde naar de derde klasse waar we nu in spelen”.

Voetbal is belangrijk voor Claudy en hij vertelde ons waarom. “Ik doe wat ik leuk vind, en dat als sinds kleins af aan. Prestaties behalen met het team hoort daar ook bij. Ik word beter door de mogelijkheid om met vrienden te kunnen voetballen en elkaar zo uit te kunnen dagen om het uiterste te halen. Vaak kan je toch ook je ei kwijt en je hoofd even leeg maken tijdens het voetballen”.

Klik hier voor meer informatie over VV Alblasserdam
Klik hier voor een ander artikel over VV Alblasserdam