sylvia-trommelen

Sylvia Trommelen is een 41 jarige spits van VV Papendrecht. Ze heeft onder meer bij TVC, Boeimeer, WDS, BSC, DSE en Stedoco gespeeld. Nu speelt Sylvia al ruim tien jaar bij VV Papendrecht. Wij vroegen haar hoe zij fit blijft tijdens de ‘Corona stop’.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Sylvia voetbalt al sinds haar negende, zij begon toen bij de club waar haar vader voorzitters was. “-Ik was negen toen ik bij de club ging voetballen waar mijn vader voorzitter van was, TVC ’19. Ik speelde als enige meisje tussen de jongens. Toen ik een jaar of 13 was ging ik bij Boeimeer in Breda spelen. Vaak speelde ik dan twee wedstrijden per dag, eentje bij de meiden en eentje bij de dames. Na een aantal jaar ben ik gaan spelen bij Wds, zij speelde een paar niveaus hoger. Toen dat team uit elkaar viel ben ik gaan spelen bij Bsc in Roosendaal. Onze trainer van Wds nam zes meiden mee naar Roosendaal en in dat seizoen zijn we gelijk kampioen geworden in de 2de klasse. Het volgende seizoen ben ik in de winterstop gestopt. De afstand van vier keer per week heen en weer was te groot vanuit mijn toenmalige woonplaats Oosterhout. Uiteindelijk wilde ik mijn niveau blijven behouden dus ging ik naar DSE in Etten-Leur. We zijn daar drie keer kampioen geworden in de eerste klasse. Stedoco was de volgende stap en na een aantal prachtige jaren heb ik mijn carrière gestopt. Door knieproblemen ben ik toen een tijdje gestopt. Een vriendin vroeg of het een leuk idee was om bij Papendrecht te komen voetballen, het is een wat lager niveau, maar een gezellig team en daar speel ik nu al ruim 10 jaar. Ik heb altijd in de dames 1 selecties gezeten, behalve bij Stedoco. Ik vond het leuker om met de jonge meiden aan het werk te zijn, zoals Liza vd most”.

Ondanks alles heeft Papendrecht een goede seizoenstart gehad. “Ik snap dat een contactsport niet echt meehelpt tijdens een pandemie die zo besmettelijk is. Het enige wat ik op dit moment jammer vind is dat de lessen in sportscholen wel weer mogen en wij nog niet, terwijl wij buiten sporten en hun binnen. Wij hebben na maart een korte tijd niks gedaan. Maar op het moment dat we weer mochten zijn we met een groepje gaan trainen op een veldje vlak bij ons huis. Dat was prettig want zo konden we onze voorsprong pakken op de teams in de competitie. De bekerwedstrijden waren voor ons makkelijk. We wonnen met 10-0 van IFC 3 en met 13-0 van Noordeloos 2. Hierna speelde we tegen een wat betere tegenstander, maar we wonnen alsnog met 3-2 van Fendert waar we wel onze gewilde tegenstand kregen. In de competitie hebben we maar 3 wedstrijden gespeeld. We wonnen van Smerdiek en van SSC ’55. Helaas verloren we wel met 5-2 van VV Zwaluwe”.

De beste manier om fit te blijven is om iets te doen wat je leuk vind. “Naast voetbal doe ik nu niet veel meer zoals ik vroeger wel deed aangezien ik een knie heb die flinke slijtage heeft. Ik fiets nu met mijn hond en ik doe thuis oefeningen. En ik speel met mijn vriendin op het veldje achter ons huis vaak voetbal. Ik denk dat de fitste uit het team Petra Dugardein is. Ze is met haar 43 de oudste van het team. Ze sport wel drie of vier keer in de week voor zich zelf in de sportschool. Die heeft echt nog steeds de drive die ze had zoals toen ze in de eredivisie zat en mee ging met oranje. Prachtig om te zien en ik heb daar veel respect voor. Om fit te blijven moet je zorgen dat je bezig blijft met iets wat je leuk vind. Ik deed vroeger bijvoorbeeld veel intervaltrainingen. Je voeding blijft belangrijk als je intensief sport, maar ook als je dat niet doet. Ik denk juist nu, in deze tijd dat je daar goed op moet letten veel”.

Sylvia hoopt net als elke andere voetballer snel weer het veld op te kunnen stappen. “Ik kan alleen maar hopen dat de competitie nog hervat wordt. Ik hoop fit te blijven en ik wilde na dit seizoen stoppen maar na zo’n seizoen moet je er gewoon nog een seizoen aan vast plakken om alles mooi af te sluiten”.

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht