Mahmut Erol (28) speelt al vanaf zijn zesde voetbal. De verdediger heeft een roemrijke carrière gehad bij onder andere VV De Zwerver, ZVV Pelikaan en VV Alblasserdam. Tegenwoordig probeert hij fit te blijven door zeven dagen in de week veel te bewegen aan de hand van fitnessapparatuur.

HappyPoint_desinfectie

Erol vind het ontzettend jammer dat het voetbal stilligt. “Het stilleggen van het amateurvoetbal is een grote beslissing die een grote negatieve impact heeft gehad op het voetbal. Ik had liever dat alles nog doorging en dat we zaterdags en zondags konden genieten van het voetbal. Blijkbaar was de situatie zo ernstig dat alles stilgelegd moest worden. Daar hebben we natuurlijk niets op in te brengen. Gezondheid staat voor alles.”

De start van het seizoen voor de centrale verdediger ging super goed. “We stonden er zeer goed voor in de competitie en de relatie onderling met de teamgenoten en de staf was erg goed. Naarmate de verspreiding van het virus naderde ging het al snel minder in het eerste elftal. Er ontstond veel ophef richting de staf. Samen met aantal teamgenoten besloten we duidelijk te laten maken dat de staf fout zat over de onverantwoordelijke beslissingen die ze hadden gemaakt. Mede hierdoor kwamen enkele spelers, waaronder ik, in de clinch met de staf en besloten we een andere pad te kiezen. Hierdoor heb ik er een punt achter gezet bij v.v. Alblasserdam om per heden elders verder te gaan spelen.”

Mahmut heeft een goed advies voor iedereen die fit wil blijven. “Thuis heb ik aantal fitnessapparatuur aangeschaft. Ik loop, ik ren en maak gebruik van fitnessapparatuur om goed fit te blijven. Je hoeft natuurlijk geen fitnessapparatuur te hebben om in vorm te blijven maar het helpt wel. De makkelijkste en goedkoopste optie is om te joggen en hopelijk zijn deze periodes binnenkort allemaal voorbij zodat er weer snel gevoetbald kan gaan worden.”

Voor alle voetballiefhebbers is het momenteel een lastige tijd. Ook Erol mist het spelletje in het weekend en ziet het einde van het seizoen niet geheel rooskleurig in. “Ik verwacht dat de competities een andere vorm zullen krijgen en in 2021 niet hervat zullen worden. Ook al denk ik dat we na de zomer weer volledig kunnen starten met de competities. Ik hoop natuurlijk dat dit al eerder kan gebeuren.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Alblasserdam
Voor meer informatie over VV Alblasserdam klik hier