jordy-wemelsfelder

Jordy Wemelsfelder is een 28 jarige voetballer van VV Alblasserdam. Hij speelt het liefst als rechtsbuiten of rechtsback. In de jeugd heeft hij bij BVV Barendrecht gespeeld. Bij VV Smitshoek, VV Pernis, SC Botlek en NSVV heeft hij ook nog eens in de selectie teams gespeeld. Sinds 2019 is Jordy actief bij Alblasserdam.

HappyPoint_desinfectie

Jordy voetbalt nog niet zo heel lang bij Alblasserdam maar hij voelde zich gelijk al thuis. “Ik ervaar mijn team als een hechte groep voetballers die iedereen accepteert en toelaat, ongeacht je karakter of achtergrond. Om die reden heb ik mij dan ook snel thuis gevoeld toen ik bij de vereniging kwam voetballen. In dit team ben ik de enige speler die echt van buitenaf komt, de rest van de voetballers heeft al eens eerder een periode bij de club gespeeld of heeft altijd al bij de club gevoetbald. Blijkbaar keren spelers weer terug bij deze vereniging. Misschien heb ik mij juist om die reden al snel een speler van de club gevoeld en geen buitenstaander”.

Het begrip om de competities stil te leggen is er bij de voetballer. “Ik begrijp dat er maatregelen worden genomen om het aantal besmettingen terug te dringen. Het is vooral frustrerend om nu geen wedstrijden te kunnen voetballen of op een normale manier te kunnen trainen. Maar ik heb wel begrip voor de situatie. Wij hadden in vergelijking met het vorige seizoen geen goede start. Vorig jaar speelden wij tot het einde mee om de titel en wisten wij net voor het stilleggen van de competitie een periodetitel te winnen. Dit jaar stonden wij slechts in de middenmoot en brachten wij niet de energie en het voetbal op dat wij vorig jaar konden opbrengen”.

Ondanks dat er niet gevoetbald mag worden, zijn er toch genoeg manieren om fit te blijven. “Naast de voetbaltrainingen, doe ik thuis ook regelmatig wat aan krachttraining en na mijn werk ga ik wel eens hardlopen. Nu alles stil ligt, blijf ik fit door toch door te blijven trainen. Dan doe ik zowel aan hardlopen als aan krachttraining. Het belangrijkste aspect is en blijft discipline. Doordeweeks probeer ik extra goed op mijn voeding te letten en drink ik sowieso geen alcohol. Als je daarnaast minstens drie tot vier keer per week blijft trainen, blijf je gewoon fit, ondanks de Corona-situatie”.

Ralph is één van de fitste uit het team van Alblasserdam. “Ralph van Hofwegen loopt bij ons op de training altijd voorop bij conditionele oefeningen en ik heb het gevoel dat hij dit dan niet eens op 100% van zijn kunnen doet. Je ziet het ook op de beslissende momenten in de wedstrijden. In het laatste kwartier van de wedstrijden is hij in staat om de verdedigers van de tegenstander stuk te lopen en beslissend te zijn. Thomas Müller is voor mij een professionele voorbeeldspeler op het gebied van hard werken en fitheid. Dit omdat hij aantoont dat je met het maken van veel meters en steeds te kiezen voor de ogenschijnlijk voetballend simpele optie, enorm belangrijk kan zijn voor een team. Ondanks dat hij in de laatste twaalf jaar vaak werd omringd door teamgenoten die sneller of technischer dan hij waren, weet hij toch vaak het verschil te maken”.

Ik heb geen idee of de competitie überhaupt dit jaar nog zal worden afgemaakt. Bij het uitspelen van de competitie denk ik dat wij nog volop hadden meegedaan voor het kampioenschap. Kwalitatief doen wij niet onder voor onze tegenstanders in de derde klasse. Ik denk dat wij zelfs wat sterker zijn geworden ten opzichte van het vorige seizoen. Maar als je een grote selectie hebt, is het in het begin van de competitie ook wennen aan elkaar. Daarnaast is niet iedereen topfit en hebben wij een aantal spelers die terugkeren van blessures. Ik vind wel dat wij een volwassen selectie hebben die heeft aangetoond snel de rug te kunnen rechten bij tegenslag. Daar lag misschien de kracht van vorig seizoen wel”.

Klik hier voor meer informatie over VV Alblasserdam
Klik hier voor een ander artikel over VV Alblasserdam