sjors-devogel

Rob (57) en Sjors (25) de Vogel zijn vader en zoon van elkaar en Ron is actief bij VV Papendrecht. Rob is vanaf zijn zesde tot zijn achttiende actief geweest bij de club. Vader en zoon werken ook samen met elkaar.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Sjors stelt zich als eerst even voor. “Ik kom uit Capelle aan den IJssel maar ik ben tegenwoordig woonachtig in Kralingen. Ik voetbal sinds dit jaar bij VV Papendrecht en heb hiervoor bij een aantal andere clubs gezeten. Met de jeugd meegeteld zelfs tien clubs. In de senioren heb ik bij DCV in Krimpen aan den IJssel gevoetbald, GGK in Rotterdam, SV Ommoord, Deltasport en nu dus VV Papendrecht. GGK en Ommoord was in de vierde klasse zaterdag en Deltasport was in de tweede klasse zaterdag. Ik ben altijd linkermiddenvelder geweest maar sinds het seniorenvoetbal ben ik in de spits gaan spelen”.

Ook Rob stelt zichzelf even kort voor. “Ik ben geboren in Papendrecht en ik heb vanaf mijn zesde tot mijn achttiende bij Papendrecht gespeeld. Ik speelde met mijn rechterbeen altijd op de linkshalf positie. Wat mij het meest is bijgebleven is dat we elk jaar kampioen werden met mijn lichting. Wat ik me nu jaren later af vraag is of wij nou zo goed waren of dat we te laag waren ingedeeld. Daarna ben ik verhuisd naar Rotterdam en ben ik bij een kleine vriendenclub gaan spelen, dat was voor mij de enige manier om ooit nog in een eerste  elftal te komen. We zijn toen wel gepromoveerd van de afdeling Rotterdam naar de KNVB maar toen was de voetbal Pyramide nog anders”.

Sjors bespreekt zijn vaders slechte en goede eigenschappen. “Ik moet samenwerken met Rob dus het is een aparte situatie omdat ik met mijn vader moet werken binnen RFM. Hij is een beetje ongeduldig en schiet snel uit zijn slof als er wat dreigt mis te gaan tijdens het werken. Gelukkig is hij ook vaak op pad voor allerlei bezoeken. De goede eigenschap is dat hij inhoudelijk veel weet over de branche waarin wij werken”.

Rob gaat iets meer in op de kwaliteiten tijdens het voetballen. “De goede eigenschap van Sjors is dat hij altijd betrouwbaar is, altijd aanwezig bij het voetbal met trainingen en wedstrijden, ook altijd aanwezig op het werk. Helaas is hij af en toe wat gemakzuchtig. Zo kan hij zomaar zijn voetbalschoenen vergeten voor een wedstrijd, iets wat mij mijn hele leven nog niet is gebeurd. Qua voetbal is Sjors wat technischer dan ik, alleen heeft hij zijn trap wel van mij”.

In zijn vaders eigen bedrijf heeft ook Sjors een aandeel. “Als ik de verhalen altijd hoor over zijn prestaties bij VV Papendrecht was hij toch een flegmatieke middenvelder. Helaas heb ik hem alleen nog niet teruggevonden in het 100 jaar bestaan boek van VV Papendrecht. Ook heb ik geen krantenartikel terug kunnen vinden van Rob. Ik geloof hem maar op zijn woord dan. Hij is wel een mooi bedrijf gestart waar ik nu ook werk, daar heb ik veel profijt van gehad, het is nu aan mij om het stokje over te nemen. Qua werk carrière heeft Sjors nog 5 jaar de tijd om het bedrijf verder te laten ontwikkelen. Wat voetbal betreft zal Sjors toch wat meer discipline moeten tonen om conditioneel beter te worden. Hij is een beetje te makkelijk daarin”.

De huidige periode met corona is één van Sjors zijn grootste dieptepunten. “Mijn hoogtepunt tot nu toe is dat ik van SV Ommoord de kans kreeg van Deltasport om in de tweede klasse te voetballen. Daar ben ik de club nog steeds wel dankbaar voor. Afgelopen seizoen ging het als team niet erg goed maar heb ik zelf wel veel gespeeld en nog wat goals kunnen maken. Hierdoor kon ik bij Papendrecht gaan voetballen. Kleine domper is het dan wel dat ik dit seizoen bij Papendrecht vooral moet doen met wedstrijdjes in het 2e elftal. Nu met de coronabreak ligt het ook al een aantal maanden stil wat nog erger is want nu voetballen we helemaal niet. Ik denk dat de uitbraak van Corona wel het grootste dieptepunt is wat ik met voetbal heb meegemaakt”.

Rob heeft zelf een keer in een stadion mogen spelen. “Mijn hoogtepunten in het voetbal zijn er niet echt veel. Het hoogtepunt is mijn enige wedstrijd die gespeeld is in een stadion. We speelde een finale met een jeugdtoernooi in het stadion van FC Dordrecht, dat is nog steeds het enige stadion waar ik ooit heb gespeeld. Echte dieptepunten heb ik niet in het voetbal. De week er op was er toch weer een nieuwe wedstrijd”.

Vader en zoon kijken tien jaar vooruit. “Ik hoop dat hij (Rob) eindelijk gestopt is met werken en lekker kan genieten van zijn oude dag, beetje voetbalwedstrijdjes bezoeken in Engeland en Nederland. Sjors is de directeur van RFMcontainerMATCH over tien jaar. En hopelijk is hij een goede sponsor van VV Papendrecht maar dat moet hij zelf maar over 10 jaar beslissen”.

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht