Al jaren zijn de broers een begrip op Sportpark de Lockhorst in Sliedrecht. Na beiden alle jeugdelftallen van Sliedrecht doorlopen te hebben. Zijn ze neergedaald in het tweede elftal van VV Sliedrecht.

Jop stelt zich even als eerste voor. “Ik ben 21 jaar oud en speel al mijn hele leven actief bij V.V. Sliedrecht. Na twee jaar in de F’jes (F6 en F2) ben ik een jaar vervroegd doorgegaan naar de E’tjes om zo bij mijn team te blijven. Ik heb toen drie jaar in de E’tjes gespeeld (E6,E2.E1). Vervolgens op volgorde de D2, D1, C2 en C1. Vanaf toen heb ik in de selectie elftallen gezeten. Na de jeugd ben ik één jaar naar het derde elftal gegaan, dit jaar was vroegtijdig beëindigd door corona. Toen we weer van start gingen ben ik aangesloten bij het tweede, waar ik nu nog steeds speel. Ik heb zowel voorin als achterin gespeeld, maar aankomend seizoen verwacht ik als aanvaller te spelen.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Daarna was het de beurt aan Tobi om zich kort voor te stellen. “Ik ben 19 jaar oud en evenals mijn broer al mijn hele leven actief bij VV Sliedrecht. Na een paar jaar in de F’jes gespeeld te hebben (F14,F11,F2,F1) heb ik daarna elk jaar in de selectie elftallen gelopen tot en met de A1. Ik heb zeer recent mijn debuut mogen maken bij het eerste van Sliedrecht in een oefenwedstrijd en speel al heel mijn leven op het middenveld.”

De broers zijn kritisch richting elkaar en kennen elkaars sterke en zwakke eigenschappen. Tobi vertelt over zijn broer. “Hij heeft een super goede mentaliteit en een neusje voor de goal. Hij scoort veel uit loopacties achter de verdediging. Een punt waar Jop aan moet werken is zijn dribbel. Om een complete buitenspeler te worden zal hij zijn dribbel moeten verbeteren.” Jop begin over de duelkracht van zijn broertje. “Tobi is echt een bijtertje op het middenveld. Graag jaagt hij het hele veld af om de bal af te pakken, vaak met succes. Tobi is daarnaast graag aan de bal en zorgt ervoor dat zijn medespelers afspeelmogelijkheden hebben. Een verbeterpunt voor Tobi is het herkennen van rustmomenten. Hij is conditioneel een van de fitste en zet het liefst heel de wedstrijd druk, dit gaat echter niet altijd. Hij zal moeten leren om af en toe rust te pakken. Ook mag het voor de goal nog wat scherper wanneer hij in die positie komt.”

Jop vertelt over zijn hoogtepunten. “Ik heb zelfs drie hoogtepunten in mijn voetbalcarrière. Dit waren twee kampioenschappen in de B1 en in de A1. In de A1 stonden we in de rust van de kampioenswedstrijd nog met 3-1 achter en hebben we uiteindelijk 7-3 gewonnen. Dat was echt fantastisch. Daarnaast is een hoogtepunt de winst in de eerste editie van de Baggercup. Dit fantastische evenement zet de club goed op de kaart. Het is dan natuurlijk erg mooi dat je de eerste editie zelf hebt gewonnen tegen diverse buitenlandse clubs. Het dieptepunt was het verlies in de bekerfinale tegen EBOH. Een nipte nederlaag helaas, in een gelijk opgaande wedstrijd.”

Tobi vertelt over zijn hoogtepunten. “Ik heb twee hoogtepunten gehad in mijn voetbalcarrière, het eerste hoogtepunt was de dubbel pakken in mijn laatste jaar als D pupil. Dat seizoen werd ik beloond voor mijn goede spel, doordat ik werd gescout door F.C. Dordrecht. Het tweede hoogtepunt is mijn vrij recentelijke debuut in het eerste elftal van Sliedrecht dit is toch een beloning voor de afgelopen jaren. Mijn dieptepunt was mijn vervelende enkel blessure die mij maanden aan de kant gehouden heeft. Dit was volgens mij in de B1.

Jop verteld. “Sinds dit jaar zitten we allebei in hetzelfde elftal. We voetballen hier al van kleins af met mijn vrienden. Tijdens de wedstrijd is het heel serieus en na de wedstrijd is het gezellig.” Tobi gaat verder. “De gezellige sfeer die er op donderdagavond en zaterdagmiddag heerst is fantastisch. Ook de vriendschappen die je aan de voetbal hebt overgehouden is natuurlijk prachtig. Als ik voor Jop een voorspelling moet doen denk ik dat hij kan uitgroeien tot een sterkhouder van het tweede elftal en mocht er een mooi buitenkansje zich voordoen wellicht nog in een eerste elftal.” Jop vult aan; “Tobi maakt nu al een hele sterke indruk. Ik verwacht dat hij over 1 of 2 jaar aansluit bij het eerste elftal van Sliedrecht. Mocht dit niet geval zijn verwacht ik dat andere clubs in de regio een belletje wagen.”

Meer artikelen lezen over VV Sliedrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.