De terugkeer in de tweede klasse van het Kinderdijkse De Zwerver gaat in ieder geval niet onopgemerkt voorbij. Een trainerswissel, frequent bezoek van het degradatiespook, een interim-trainer die impopulaire maatregelen niet schuwt en toch maar kortstondig zal blijven én een ingezette opmars zijn de ingrediënten die dit seizoen bijzonder kruidig maken.

banner_koningsport_small_VJ

KINDERDIJK – Waar gaat deze dolle achtbaanrit voor De Zwerver eindigen ben je geneigd je af te vragen als je het verloop van de voetbaljaargang 2019-2020 vanaf het prille begin tot nu bekijkt. De Kinderdijkers, die in 2019 via het traject van de nacompetitie en ten koste van laatste obstakel SV Meerkerk de derde klasse achter zich lieten en een trede op de voetballadder klommen, maakten al het nodige mee gedurende de afgelopen maanden.

Zo verliet in oktober Edward Knook, de trainer die De Zwerver vanuit de derde klasse omhoog had geleid, met onmiddellijke ingang bij de club. De samenwerking was van de ene op de andere dag voorbij in een seizoen, waarin het degradatiespook al een flink oogje op de Alblasserwaarders had laten vallen. Met Michel de Raad werd na een korte overbruggingsperiode een opvolger gevonden, die ervoor moest zorgen dat de Kinderdijkers zich uit de netelige situatie zouden werken. Meteen na de winterstop werd nog wel bij concurrent Strijen verloren, maar vervolgens ging het draaien bij De Zwerver dat met de week meer geloof in een goede afloop leek te gaan uitstralen.

Des te verrassender was de berichtgeving dat de samenwerking tussen De Zwerver en Michel de Raad de status van interim-periode niet zou overstijgen. De Raad gaf in een verklaring via de sociale mediakanalen van de club aan dat hij impopulaire maatregelen had moeten nemen waarbij nog niet alle hindernissen genomen waren. Voor een nieuwe trainer zou het een mooi moment om in het nieuwe seizoen met een schone lei te beginnen, argumenteerde De Raad.

De Zwerver zal dus opnieuw een zoektocht naar een nieuwe oefenmeester moeten gaan starten in een periode waarin het echt menens gaat worden. Na de korte onderbreking hervat de promovendus de competitie op een negende plek, meer dan toereikend om het hoofd boven water te houden. Grote vraag zal echter zijn of de rood-zwarten de lijn van de afgelopen weken stevig zullen kunnen doortrekken.

klik hier voor meer artikelen over De zwerver.