marieke-huijsman

Marieke Huijsman (20) speelt al sinds haar 12e bij VV Papendrecht. De rechtsback heeft van de D-tjes tot de A-tjes gespeeld in de jeugd van Papendrecht. Op haar 19e is ze in het eerste elftal terecht gekomen van de vrouwen. Zij kreeg een warm welkom van het elftal, waar ze nu ook met super veel plezier voetbalt en veel ervaring op doet van de andere speelsters.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Tijdens een onschuldige training ging het helemaal mis voor Marieke. “Een aantal weken geleden heb ik tijdens het voetballen mijn enkel gebroken. De breuk zag er gelukkig netjes uit, dus met een aantal weken gips zou het goed moeten helen. Ik kreeg eerst spalk gips en een week later loopgips. Ik zit nu zo een vier weken in het gips. Over een paar dagen mag ik gaan beginnen met steunen en lopen met dit loopgips. Net na de kerst ga ik weer terug naar het ziekenhuis om door middel van een röntgenfoto te kijken of het gips er al af mag”.

Op het moment zelf wist de voetbalster van Papendrecht al gelijk dat het mis was. “Sinds de corona voetbal stop had ik met een teamgenootje het plan om samen elke week een eigen training te doen. Dit hebben we een aantal keer samen gedaan, maar helaas ging het bij een van deze trainingen mis. Bij een oefening waarbij we met de bal opzij dribbelden, ben ik door een gekke beweging hard door mijn enkel gegaan. Het voelde meteen al verkeerd. Ik heb ook niet meer geprobeerd om er op te lopen omdat ik overduidelijk wist dat er iets mis wat. Het was nog wel een hele oefening om het veld te verlaten, aangezien er een hek omheen zat. Met de hulp van mijn vader ben ik toen over het hek heen getild en thuis gewacht tot er een plekje was in het ziekenhuis”.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal was het een behoorlijke klap. “Ik baalde in eerste instantie heel erg, met name omdat ik zo gemotiveerd was om mijn voetbalconditie in de corona voetbal stop op pijl te houden. Helaas bleek ik dus een echte pechvogel te zijn. Daarna ben ik wel wat positiever geworden, je mist in deze tijd eigenlijk ook geen wedstrijden, dus misschien scheelt dat ook weer een beetje. Van mijn team had ik ook een heel lief pakketje gekregen met lekkere dingetjes en een paar tijdschriften. Ook waren er heel veel lieve reacties in de groepsapp. Dit verzachtte de pijn ook weer. Ik kan thuis ook vrij weinig, maar daarin word ik heel goed geholpen, dus ik heb over het algemeen een vrij positieve mindset”.

Marieke werkt er hard aan om zo snel mogelijk weer te kunnen voetballen. “Ik wil zo snel mogelijk naar de fysio wanneer mijn gips er af is. Ik ben ook van plan om dit alvast in te plannen, ook al is het onduidelijk of het gips er zeker weten af mag na de kerst. Met goede oefeningen hoop ik weer een sterke enkel te krijgen om weer te kunnen knallen op het veld. Als we weer mogen voetballen wil ik hier natuurlijk wel weer bij zijn. Ik verwacht in het begin nog wel even te moeten wennen, maar ik hoop snel weer alles te kunnen doen. Als ik goed de oefeningen van de fysio bij zal houden en niet te snel te veel doe bij trainingen, moet dit vast allemaal lukken. Ik hoop dat wanneer we weer mogen voetballen van de overheid, om dan gelijk ook mee te kunnen doen”.

Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht
Klik hier voor meer artikelen over VV Papendrecht