Nadat Remko Viveen, speler met meeste wedstrijden voor VV Sleeuwijk, het nieuwe item heeft afgetrapt, gaan we vandaag verder met de opstelling van de assistent trainer van VV Alblasserdam, Alexander de Jong (42). Alex is zelf op zijn vijfde begonnen bij VV Alblasserdam, maar vanaf zijn tiende heeft hij acht jaar in de jeugd van Willem II gespeeld. Na zijn tijd bij Willem II heeft hij voor Baronie, ASWH, Heerjansdam, IJsselmeervogels gespeeld. Uiteindelijk is Alex geëindigd bij zijn jeugdliefde, VV Alblasserdam.

De Jong heeft genoeg mooie clubs achter zijn naam staan voor een sterke opstelling. Alexander zijn team zal verschijnen in een 1-4-3-2-1 formatie. Zoals altijd beginnen we bij de trainer. Voor deze functie kon Alexander geen keuze maken en kiest hij voor een staf van drie man. Bert Buizert, Fop Gouman en Dennis Schoonewil. “Ik kies voor deze drie omdat ik met alle drie hebt samen gewerkt en alle drie veel kennis van het spelletje hebben. Bovendien zijn ze helemaal zijn van het spelletje.”

Onder de lat zien we één van de trainers terug, Dennis Schoonewil. Toch wil Alexander even kwijt dat het niet de beste keeper is waar hij mee gewerkt heeft. “Dennis is niet de beste keeper, maar wel mijn beste maatje. Het is dus vanzelfsprekend dat hij in mijn opstelling staat.”

We gaan verder met de vierkoppige verdediging. Op de rechtsbackpositie stat Roel Gore van Alexander zijn tijd bij ASWH. “Deze man stond altijd goed en hij was een kei in opkomen. Roel zocht altijd de makkelijkste oplossing en daarom was hij zo goed.” Het centrale duo bestaat uit Ahmet Kuyucu en Sami Hypia. “Ook heb ik een half jaar met Ahmet gespeeld. Hij speelde mij altijd in, was sterk met de kop en niemand kwam hem voorbij. Nu speelt hij nog voor de VV Alblasserdam. Ahmet is een voorbeeld voor velen.” Sami Hypia kent Alexander van zijn tijd bij Willem II. “Ik was pas 17 toen ik met hem speelde. Een paar jaar later speelde hij bij Liverpool, deze positie heeft dus geen verdere uitleg nodig.”

Op de linksback zien we de naam Johan Sturrus, trainer van VV Papendrecht terug. “Johan was in het veld en buiten het veld een echte leider, hij bespeelde heel de linkerkant en had ook een heerlijke voorzet.” Ook vertelde Alexander dat Johan heel goed een pauw na kon doen, of dit mee heeft geholpen aan zijn plek in deze opstelling weten we niet.

De linie voor de verdedigers bestaat uit drie middenvelders. Leroy Naaktgeboren, Johan de Vries en Ferry van Lare. Leroy is geen speler waar De Jong mee gespeeld heeft. Naaktgeboren is nu speler van VV Alblasserdam, waar De Jong assistent trainer is. “Hij is een allemans vriend sfeermaker enzovoorts. Zodra het fluitje gaat, staat hij er ondanks zijn lengte, hij is voor niemand bang en heeft een fantastisch linkerbeen.” Johan de Vries kent De Jong wel van zijn tijd als speler bij Alblasserdam. “Johan liep waar ik liep. Hij knapte al het vuile werk op voor mij. Hij had longen als een paard en scoorde veel voor een verdedigende middenvelder. Bovendien ging hij altijd voorop in de strijd. ”Ferry van Lare sluit het middenveld af. “Bij ASWH liep Ferry achter mij, hij schroomde geen duel, kon heel goed voetballen. Mede door hem heb ik daar een paar goede jaren gespeeld.”

De twee spelers onder spits zijn Richard van de Berg en Izaäk Verhoeven. “Bij Richard kon ik altijd een bal kwijt in zijn voeten en hij was een kei in het in bezit houden van de bal om daarna spelers bij te laten sluiten.” Richard komt van Alexander zijn tijd bij Alblasserdam en Izaäk van zijn vijf jaar bij ASWH. “Elke training ging ik een half uur eerder naar buiten met Izaäk om vrije trappen te nemen. hij was een box to box speler, kon goed koppen en had een keihard schot.”

Tenslotte zien we wederom Arif Irilmazbilek in de spits. “Ik heb een half jaar met Arif bij Alblasserdam gespeeld, deze kleine spits kon alles. Hij was sterk, liep op het juiste moment diep en scoorde uit alle hoeken.”

Foto: VV Alblasserdam

Klik hier voor meer opstellingen
Klik hier voor meer artikelen over VV Alblasserdam