We zijn weer een dag dichterbij de kerst en vandaag krijgen we wederom een nieuwe kerstboom te zien. Vandaag spraken we Siggy Schutte (28), keeper van VV Alblasserdam, over zijn sterkste opstelling van mede- en tegenspelers. Siggy is toen hij zes jaar was begonnen met voetballen en heeft in de tussentijd voor VV Papendrecht, VV Drechtstreek, VV Spirit en VV Alblasserdam gespeeld. Op zijn 17e maakte hij zijn debuut voor VV Papendrecht.

Zoals de vorige twee edities beginnen we gewoon weer bij de trainer. Dit was voor Siggy gelijk de moeilijkste vraag. Hij stelde liever een staf van drie man op. “Ik heb veel goede trainers gehad, dus om daar nu uit te kiezen.. Is vrij moeilijk. Een staf met Dennis Schoonewil, Richard Elzinga en Gert-Jan Westerhout.. Dan hebben we de perfecte combinatie.” Zo nieuwsgierig als we zijn, wilden we toch weten waarom Siggy geen keuze hierin kon maken. “Met iedere trainer heb je een andere band. Zo heb ik dat met deze 3 trainers. Alle 3 totaal verschillend maar ook hetzelfde. Koste was het kost willen winnen.”

Siggy is zoals eerder vermeld zelf keeper. Toch liet hij de mogelijkheid om zichzelf op te stellen gaan. Hij koos voor Martijn Baan. “Ondanks het feit dat ik zelf keeper ben, is Martijn Baan de beste keeper waar ik mee getraind heb. Het was niet erg om voor hem op de bank te zitten.”

Aangekomen bij de verdediging, beginnen we op de rechtsbackpositie. Hier koos Siggy voor Stefano Tavares. “Voordat ´tava´ ziek werd, kon niemand hem passeren. Was onwijs snel zodat aanvallers er nooit voorbij gingen.” Naast Stefano Tavares moet Dennis Herremans op de plek van rechter centrale verdediger komen. “Dennis is een beer van een gozer. Met hem voor je stond je al 1-0 voor. Spitsen hadden het altijd lastig tegen hem.” Links naast Dennis krijgt Ahmet Kuyucu een basisplaats als de linker centrale verdediger. “Voetballend van de 2, de beste. Kopsterk ook al heeft hij zijn lengte niet echt mee. Maar in duels keihard, als het moet.” Xavier Leenheer sluit de verdediging af als linksback. “Xavier is misschien niet de snelste verdediger.. Maar staat altijd op de goede plek, waardoor buitenspelers er moeilijk langs komen.”

Het 3-koppige middenveld wordt opgevuld met Robbert Stout als centrale middenvelder. “De meest complete voetballer op de ´10´ positie. Hij beschikt over een scorend vermogen.” Robbert maakte zijn debuut in het 1e toen die net 16 was. Later is hij naar ASWH gegaan en hij speelt nu bij VOC in Kralingen. Rechts naast Robbert speelt Daeley van de Graaff. “Daeley is een echte 6, ballen afpakken op het middenveld, het spel verdelen, steekpasses kunnen geven en een geweldige trap.” Aan de linkerkant staat de harde werker Leroy Naaktgeboren. “Gewoon een herrieschopper in het veld. Een schijthekel aan verliezen en doet er alles aan om elk duel te winnen.”

Siggy kiest in de kerstboom voor een links en rechtsbuiten in plaats van twee aanvallende middenvelders. Geen probleem natuurlijk. We beginnen met Ralph Hofwegen op de rechtsbuiten positie. “Ralph heeft niet zozeer de snelheid voor een rechtsbuiten maar blijft altijd gaan. Een conditie van een paard.” Aan de andere kant staat Koen Lighaam op de linksbuiten positie. “Koen is net als Ralph fysiek sterk en passeerde altijd zijn mannetje. Gruwelijke trap en zijn voorzetten komen (bijna) altijd aan.”

Tenslotte speelt Siggy graag met de razendsnelle spits van VV Papendrecht, Jay Luciano. “Lange bal van achteruit en Jay rent er wel achteraan. Hij is zo snel, geen verdediger die hem bij kan houden.”

Al met al een mooie kerstboom vol met spelers uit voornamelijk regio Alblasserwaard. Later vandaag volgt er nog een kerstboom, blijf dus onze site en sociale media kanalen in de gaten houden!

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over VV Alblasserdam