De Alblas is de baas op Souburgh

Welke erfenis gaat Leo Dekker voor John den Dunnen, zijn opvolger bij (nu nog) derdeklasser De Alblas, nalaten? In de komende weken wordt duidelijk wat de huidige oefenmeester van het Dordtse Wieldrecht daadwerkelijk in handen krijgt. Afgaande op de Souburgh-derby met buurman Alblasserdam (5-0) is duidelijk dat De Alblas in de slotfase van de competitie en (eventueel) in de daarop aansluitende nacompetitie een harde noot om te kraken gaat worden.

OUD-ALBLAS – Na de tweede onderlinge confrontatie dit seizoen is  één ding duidelijk: De Alblas is de baas op sportpark Souburgh. In de eerste onderlinge wedstrijd, op het terrein van het 90-jarige Alblasserdam, was er nog balans tussen de beide ploegen door de late gelijkmaker van Gert Zuidgeest (2-2). Dit keer was het verschil tussen beide ploegen veel duidelijker dan de stand op de ranglijst (voor de derby was het verschil vier punten in het voordeel van De Alblas, dat echter wel twee wedstrijden minder had gespeeld) op voorhand deed vermoeden.

Een kampioenschap lijkt voor De Alblas, met meer verliespunten dan de titelkandidaten EBOH en De Zwerver, geen haalbare kaart maar vertrekkend trainer Leo Dekker sprak na de vernedering van buurman Alblasserdam toch nog een kleine hoop uit. ,,Zolang ze boven ons nerveus worden en punten gaan verspelen, blijven we ervoor gaan. En als dat niet mocht lukken, dan gaan we met vertrouwen richting de nacompetitie.’’

Dat vertrouwen straalde De Alblas op eigen veld tegen de buurman van enkele meters verderop in elk geval nadrukkelijk uit. Doelman Siggy Schutte van Alblasserdam moest na zes minuten al de eerste gang naar het net maken dankzij een treffer van Stefan Bakker en het bleek de voorbode van een hele vervelende middag voor de oranje-witten die geen poot aan de grond kregen tegen de aartsrivaal. Bakker, Djordi de Boer, Gert Zuidgeest en Rafael de Vries zorgden voor een uitermate eclatante triomf voor de Dekker-elf.

Met interesse zal John den Dunnen, die met Wieldrecht in de ‘Zeeuwse’ derde klasse ook nog aanspraak hoopt te maken op promotie, de verrichtingen van De Alblas in de komende weken blijven volgen. Het lijkt erop dat zijn toekomstige werkgever in elk geval met heel veel elan en scherp naar het einde van deze voetbaljaargang aan het toewerken is. ,,Enthousiast, strijdlustig en goed’’, waren de eigenschappen die Dekker zijn formatie toedichtte na de fraaie triomf op Alblasserdam van de groen-roden die voor de tweede termijn onder voorzitterschap van Cees Kortleve staan.

Dat De Alblas zo soepel draait, zou met het oog op de cruciale fase wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor de ploegen die nu nog de dans leiden aan de bovenkant van de ranglijst. Of zoals Dekker het duidelijk stelde: ,,Voor mij is de nacompetitie al enige weken begonnen.’’ De oppositie is dus gewaarschuwd.