Sander-van-Beuzekom

Het zijn stille tijden rondom het amateurvoetbal. De KNVB hoopt midden januari de bal weer te laten rollen. Tot die tijd proberen wij bij VoetbalJournaal de muziek erin te houden met interessante artikelen, video’s en interviews over het amateurvoetbal. Vandaag gaan we met de voorzitter van VV Peursum, Sander van Beuzekom (52), praten over de huidige situatie bij de club uit Giessenburg.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Sander is op zijn 11e begonnen met voetballen bij VV Schelluinen, dit heeft hij een aantal jaar gedaan. In 1992 is hij bij VV Peursum bij de senioren begonnen. Nu voetbalt hij nog steeds, maar de laatste jaren heeft hij vaker de fluit in zijn handen dan de bal aan zijn voeten.

We weten nu het een en ander over Sander zijn loopbaan in het voetbal. Van Beuzekom stelt zich nu even voor aan de mensen die hem nog niet kennen. “Ik ben Voorzitter van VV Peursum. In 1998 werd ik bestuurslid, een jaar later secretaris en daarna voorzitter. In 2008 werd ik bestuurslid van de KNVB Zuid 1. Ook ben ik lid van verdienste van de club en heb ik een zilveren speld van de KNVB. Verder ben ik actief betrokken bij de KNVB, momenteel lid van de Ledenraad van het amateurvoetbal.”

Nu we weten wie Sander is, zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de ambities die hij met de club heeft. “Ik vind het belangrijk om een veilige sportomgeving aan te bieden voor iedereen. Voetballen met eigen jeugd op niveau, maar ook in de breedte meer sporters kennis laten maken met voetbal. Daarnaast willen we graag een gezonde leden groei bij vrouwen en jeugd.”

Het eerste elftal van VV Peursum heeft tot nu toe alle competitie wedstrijden gewonnen. Doordat ze één wedstrijd minder gespeeld hebben, staan ze tweede met negen punten uit drie wedstrijden. Ook zijn ze nog actief in de beker. Al met al kijkt de voorzitter terug op een prima begin van het seizoen, hopelijk kan deze afgemaakt worden.

Het hoogtepunten met VV Peursum die er voor Sander uitschiet is het kampioenschap tijdens het 75-jarig bestaan, 14 jaar geleden.

Net als alle andere verenigingen zit VV Peursum in een lastige periode. We vroegen de voorzitter op welk gebied de vereniging het hardst wordt getroffen door Covid-19. “Het sociale samenzijn wordt gemist. Gezondheid is belangrijker dan sporten. Zolang het binnen de regels van de overheden kan, proberen we deze rustige periode, zo veel mogelijk, sportend door te komen. De jeugd en de senioren selecties trainen steeds iedere week.”

Naast de sociale rol die de vereniging nu met moeite kan vervullen, wordt de vereniging net als alle andere clubs ook financieel getroffen. We vroegen Sander wat zij doen om de club overeind te houden in deze lastige periode. “Voor de inkomsten is de speculaasverkoop gestart en subsidies zijn aangevraagd. Verder blijft het dagelijkse onderhoud en lopen de vaste kosten door. We wachten met smart op betere tijden. Hopelijk kan vanaf februari het verenigingsleven weer op gang komen. Er is altijd wel wat te doen, maar de kleedkamers en kantine blijven voorlopig nog dicht.”

Er wordt natuurlijk veel gevraagd van leden die nu geen gebruik kunnen maken van de faciliteiten en trainingen. Toch zijn deze mensen ontzettend belangrijk voor de verenigingen op dit moment. We vroegen Sander om tips voor leden die de vereniging willen helpen. “Blijf lid van je club. Ondanks dat er voor veel senioren weinig te sporten valt, komen er straks weer oefen partijtjes en door de KNVB georganiseerde wedstrijden.”

Toen we de voorzitter vroegen of hij lovend is over iemand binnen de organisatie van VV Peursum, koos hij ervoor alle vrijwilligers waardering te geven. “Er zijn veel personen die zich positief onderscheiden. Er zijn achter de schermen veel vrijwilligers druk aan de gang. De leden doen verder niet moeilijk, en hebben begrip voor de situatie. Wij zien graag een vol sportpark, maar begrijpen ook de overheden nu voor lastige keuzes staan. Voor de verenigingen met vrijwilligers is het handhaven van regels een groeiproces.”

Tenslotte vroegen we om een blik naar de toekomst wat betreft van de combinatie tussen corona en voetbal. “Wij handelen binnen de regels van de overheid. Het is voor velen een te lange winterstop, maar vanaf januari/februari zal er weer meer mogelijk gaan worden. Nog even volhouden en dan komt er licht aan het einde van de tunnel. We krijgen dan ook weer uitzicht op de 3e helft.”

Hiermee sluiten we deze editie van ‘Corona advies met…’ af. Wil jij graag meer weten over de situatie rondom corona bij jouw vereniging? Mail dan naar voetbaljournaalnl@gmail.com. Wij gaan graag in gesprek met de voorzitter of een bestuurslid van jouw vereniging om zo duidelijkheid te scheppen voor alle leden.

Klik hier voor meer artikelen over VV Peursum
Klik hier voor meer informatie over VV Peursum

Klik hier voor meer ‘Corona advies met…’ artikelen