In het eerste elftal van v.v. Alblasserdam loopt er één vreemde eend rond, namelijk Jaimy Bravenboer. Jaimy komt van oorsprong uit Nieuw-Lekkerland wat wordt gezien bij Alblasserdam als de verkeerde kant van de rivier. Vandaag spreken wij met hem over de club, het eerste elftal en zijn verwachtingen voor komend seizoen.

Jaimy Bravenboer (23) heeft bij Nieuw-Lekkerland alle selectie elftallen doorlopen vanaf de F’jes, maar kwam niet aan de bak bij het eerste elftal. Totdat v.v. Alblasserdam aan de deur klopte bij de verdedigende middenvelder, waar hij zeer blij mee was. “Omdat ik niet speelde bij het eerste moest ik genoegen nemen met een plekje bij het tweede van Nieuw-Lekkerland. Maar dat was niet voor mij weggelegd, ik wou graag bij een selectie elftal spelen en toen kwam gelukkig v.v. Alblasserdam”.

Nu speelt Jaimy al vier seizoenen voor v.v. Alblasserdam waar hij het erg naar zijn zin heeft.
“Het was in het begin even wennen, omdat ik heel mijn jeugd bij v.v. Nieuw-Lekkerland heb gevoetbald. Maar ik werd met open armen ontvangen op sportpark de Souburgh”.

Aan het begin van het seizoen zijn er verschillende wijzigingen geweest rondom het eerste elftal van v.v. Alblasserdam. Zo zijn er wat ervaren jongens binnen de ploeg gekomen wat positieve gevolgen heeft gehad vindt Jaimy. “Er zijn wat oudere spelers aangetrokken wat voor de groep goed is, want zo worden de jongere spelers kort gehouden en goed aangestuurd. Dit zorgt er ook voor dat er meer rust in het spel komt”.

Tot nu toe werd er in de beker alles gewonnen, waardoor het eerste nu zijn opwachting mag maken in de volgende ronde. Daarnaast geeft dit ook goede hoop voor komend seizoen. “Er werd goed gevoetbald de afgelopen wedstrijden, waardoor ik denk dat een plek in de top drie er wel in zit dit jaar” zegt de bikkelharde middenvelder.

In de competitie komt v.v. Alblasserdam veel nieuwe gezichten tegen zoals ook aankomende zaterdag tegen Lekkerkerk. “Ik vind dat je altijd van je eigen krachten moet uitgaan en niet op de tegenstander moet letten ongeacht wie de tegenstander ook is. Wij moeten vertrouwen op elkaar en keihard werken met z’n allen. Als wij dat doen als team denk ik dat wij het ver kunnen schoppen. Daarom gaan wij dit weekend met 3-2 winnen.”

Afgelopen seizoen kwam Jaimy maar weinig aan de bak door verschillende schorsingen vanwege zijn harde spel. “Dit jaar wil ik slimmer gaan voetballen! Niet meteen erboven op klappen, maar soms ook even de kat uit de boom kijken. Vooral op het middenveld wil ik minder slidings maken zodat ik geen gaten laat vallen achter mij en minder kaarten krijg” zei Bravenboer met een lach.

Morgen zullen wij een voorbeschouwing geven over de wedstrijd van zaterdag tegen Lekkerkerk 1. Houd daarom de website goed in de gaten en alvast veel lees plezier!