rood'wit

Yannick (24) keept sinds dit seizoen bij RKSV Rood-Wit uit St. Willebrord. Hij begon met voetballen op zijn vijfde in Argentinië, op zijn zevende is hij verhuisd naar Nederland waar hij aansloot bij de jeugd van TSC. Daarna mocht hij bij Willem II komen voetballen, wat hij heeft vol gehouden tot Jong Willem II. Helaas eindigde het verhaal daar, waardoor hij terugkeerde naar TSC. Vanaf TSC is Yannick naar KSK Weelde gegaan om dit jaar aan te sluiten Rood-Wit.

Dit seizoen hoopt Yannick zichzelf door te ontwikkelen in zijn eerste jaar onder de lat bij RKSV Rood-Wit. “Ik hoop zoals elk seizoen weer stappen te maken, waardoor ik een bepaald niveau kan aantikken en hiermee belangrijk voor het team kan zijn. De eerste klasse is een mooi niveau om mezelf hierin door te ontwikkelen. Met het team oog ik op een zesde plek. Veilig spelen is prioriteit zoals uitgesproken binnen de club, dus daar ga ik in mee. Daarnaast durf ik wel ambitieus te zijn, want een ploeg die in een bepaalde flow komt kan tot veel in staat zijn. Hier moet je dan ook naar toe streven vind ik.”

Afgelopen weekend werden de punten gedeeld met ROAC. “We speelden tegen een vrij stugge ploeg, waarbij ROAC eigenlijk alleen gevaarlijk was via stilstaande situaties vanwege hun fysiek en lengte. We kregen pas in de tweede helft het overwicht en na een goede actie scoorde Ayoub. Dit brak de wedstrijd open waarna er best wat mogelijkheden waren om de score uit te breiden. Helaas verzuimde we deze kansen af te maken, waardoor we ROAC lieten leven. Ze kregen nog een grote kans op de 1-1, maar ik wist de bal nog van de lijn te halen, dus we waren gewaarschuwd. ROAC ging daarna steeds meer pompen, wat ons rond de 80eminuut brak. Voor de wedstrijd waren we wellicht blij met een punt geweest, maar achteraf had er in mijn ogen wel meer in gezeten kijkend naar de kansen. Ik vond Ayoub de beste speler van onze kant. Niet alleen door zijn goal, maar ook door de creativiteit en het gevaar dat hij bracht.”

Volgende wedstrijd speelt Rood-Wit thuis tegen DOSKO op sportpark de Gagelrijzen.“Dit is een flinke derby! Ik hoop en verwacht dat er ook om die reden veel publiek komt. Zulke wedstrijden zijn vooraf altijd moeilijk te voorspellen door alles wat erbij komt kijken. We beginnen steeds beter te draaien, daarom heb ik er vertrouwen en onwijs veel zin in!