SC Kruisland

Voor Remco van der Riet is dit zijn eerste jaar bij de selectie van SC Kruisland. De centrale middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kan, is op vijf jarige leeftijd begonnen bij RKVV Valaan. Daarna vertrok Remco naar VV Steenbergen, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken. Na tien jaar trouwe dienst bij VV Steenbergen vertrok hij dit seizoen naar SC Kruisland.

De 23-jarige centrumspeler wilt dit seizoen een basisplaats afdwingen bij de selectie van SC Kruisland. “Ik wil graag belangrijk zijn voor het team, vooral in het veld dan. Daarbij hoop ik mezelf door te ontwikkelen als voetballer. Met de kwaliteiten om mij heen van mijn teamgenoten moet dat wel goed komen. Met SC Kruisland wil ik graag aan het eind spelen voor promotie naar de eerste klasse. We zijn het seizoen matig gestart met twee overwinningen en twee verlies partijen. Toch denk ik dat het wel goed komt, want het seizoen is nog lang genoeg en er zijn nog 22 wedstrijden te spelen.”

Afgelopen weekend werd er van titelkandidaat VOAB met 0-2 verloren. “Het was een hele lastige wedstrijd tegen een hele goede ploeg. Ik vond VOAB persoonlijk de beste ploeg, waar wij in dit nog korte seizoen tegen gespeeld hebben. VOAB is een ploeg met extreem veel beweging voorin, waar wij het bij momenten erg lastig mee hadden. Stuk voor stuk zaten wij niet in de wedstrijd en dan ga je echt niet van zo’n goede ploeg winnen. Als VOAB dit niveau wekelijks op de mat kan leggen denk ik dat zij mee kunnen gaan doen voor de titel uiteindelijk. “

Volgende wedstrijd speelt SC Kruisland uit tegen het altijd lastige Uno Animo. “Persoonlijk ken ik Uno Animo niet qua team, want ik heb nog nooit tegen ze gespeeld. Ik heb van mijn teamgenoten gehoord dat het een heel lastige bespeelbaar team is, een hele stugge ploeg. Toch denk ik dat wij deze wedstrijd als team over de streep gaan trekken met goals van Ahmed Didi en Peter Gommeren. Met een uiteindelijke eindstand van 1-2.”